Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Arjan Gotink

Opnieuw grote problemen met straatverlichting in Overijssel

Voor de tweede avond op rij zijn er grote problemen met de straatverlichting in Overijssel. Net als gisteravond komen ook nu tientallen meldingen binnen over uitgevallen verlichting in onder andere Zwolle, Deventer en Salland.

De problemen begonnen gisteren aan het eind van de middag. Delen van Overijssel en Drenthe zaten daardoor vrijwel de hele avond in het donker. De oorzaak was een storing in het zogenoemde TF-signaal. Dat is de techniek die gebruikt wordt om de openbare verlichting aan of uit te zetten.

Overdag ineens aan

Door diezelfde storing stond vandaag op meerdere plekken de verlichting overdag juist aan. ‘We snappen dat dit niet de duurzaamste oplossing is maar veiligheid staat altijd op één’, stelde Enexis daarover vandaag in een verklaring. 

Nu blijkt er dus nog altijd een probleem met het TF-signaal. Vanuit meerdere plekken in Zwolle, Deventer en Olst worden donkere straten gemeld. 

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer