Opruimen aardappels op A1 bij Deventer zit tegen, vertraging neemt af

update&videoDe meeste aardappels langs de A1 van Hengelo richting Deventer zijn opgeruimd. Vanmiddag ontstond er een file doordat een vrachtwagen vol aardappels bij Bathmen in de brand vloog. Het incident leverde in de avondspits ook weer problemen op.

Aardappels opruimen

Door een vastgelopen rem stond de oplegger maandagmiddag in brand, waarbij veel rook vrijkwam. Met groot materieel rukte de brandweer uit. Onder meer een graafmachine en containers kwamen ter plaatse. Het opruimen van de aardappels was geen fluitje van een cent, het duurde enkele uren. De avondspits ondervind daar ook hinder van. Zo was er lange tijd maar één rijstrook beschikbaar op de A1. 

Volledig scherm
De A1 ligt bezaaid met aardappels © Rens Hulman/ News United
  1. Groeiend sportaanbod voor Sallanders met beperking

    Groeiend sportaan­bod voor Sallanders met beperking

    Merette Sluiseman (33) is verstandelijk beperkt, maar dit belet de Deventerse niet om twee sporten te beoefenen. Moeder Monica: ,,Merette zwemt sinds haar vierde en sinds een jaar of zes doet ze ook aan korfbal bij Devinco. Zij is hierdoor zó gegroeid en heeft erg veel geleerd. Bij het zwemmen - ze is lid van De Klup in Deventer - staan teamgenoten elkaar aan te moedigen en als het een keer misgaat, knuffelen ze elkaar. Het korfballen gaat ook hartstikke goed. Samen sporten geeft zoveel meerwaarde voor een groep kwetsbare mensen in de samenleving.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer