Deventer - Carolien Omidi, Journalist, auteur en Iran-deskundige.
Volledig scherm
PREMIUM
Deventer - Carolien Omidi, Journalist, auteur en Iran-deskundige. © Rob Voss

Oud-correspondent Iran: ‘De televisie is bij ons thuis in Deventer niet uit geweest’

De Iraanse televisie ging meteen aan bij de Deventerse oud correspondent, auteur en docent Nederlands Carolien Omidi(47) toen het bericht vorige week vrijdag binnen kwam dat de Iraanse generaal Soleimani was vermoord door een Amerikaanse luchtaanval. Ongeloof, in shock was ze. Met haar man Farid, zoon(17) en dochter (20) stond de week in het teken van bellen, appen met Iran en dus televisiekijken.

 1. Deventer peiling over windmolens en zonneparken valt slecht in buitengebied: ‘Ons is nauwelijks iets gevraagd’
  PREMIUM

  Deventer peiling over windmolens en zonnepar­ken valt slecht in buitenge­bied: ‘Ons is nauwelijks iets gevraagd’

  Meer windmolens en zonneparken, in het buitengebied van Deventer vrezen ze waar dat vooral terecht komt: in het Deventer buitengebied. Een peiling van de gemeente wakkerde de onrust verder aan. Uitkomst: de Deventenaar wil meer duurzame energie opwekken op land. Ja, lekker makkelijk, als je in de stad woont en geen last krijgt van turbines en zonnepanelen, klinkt op het platteland. ,,Mensen die dat in hun achtertuin kunnen krijgen, is nauwelijks iets gevraagd.”
 2. Gedoe over fietspad voor Deventer filmtheater houdt aan: Fietsersbond bedenkt zich
  PREMIUM

  Gedoe over fietspad voor Deventer filmthea­ter houdt aan: Fietsers­bond bedenkt zich

  De commotie over het fietspad voor de deur van Mimik houdt aan. De gemeente wil fietsers definitief over de Welle sturen, de drukke doorgaande weg langs de IJssel. Daartegen zijn 24 bezwaren ingediend. Nieuwste ontwikkeling: Fietsersbond Deventer wil toch liever dat het fietspad teruggaat naar de oude plek, binnen de stadsmuur. ,,Dat vinden we toch veiliger, voortschrijdend inzicht, hopelijk is het niet te laat.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer