De kinderen van de Oudaen schuiven bij burgemeester König aan voor een gezond ontbijtje.
Volledig scherm
De kinderen van de Oudaen schuiven bij burgemeester König aan voor een gezond ontbijtje. © FOTO HISSINK

Oudaen-klas sluit het nationale Nationaal Schoolontbijt af met burgemeester en natuurlijk een ontbijtje

Een half miljoen kinderen zijn deze week een dag op school begonnen met een gezond schoolontbijt. Aan zestien kinderen van Montessori Oudaen de eer om de nationale afsluiting te mogen verzorgen voor het jaarlijks Nationaal Schoolontbijt: een ontbijtje op het Deventer stadhuis.

Samen met burgemeester Ron König aten de kinderen een boterhammetje en andere ontbijtspullen zoals die door het Voedingscentrum zijn bestempeld als gezond. 250 burgemeesters deden deze week mee aan het schoolontbijt en zij betaalden ervoor. Daarom is nu 21.345 euro beschikbaar voor Het Vergeten Kind. Namens die burgemeesters overhandigden König en de kinderen een cheque aan Het Vergeten Kind. 

De kinderen uit de leerlingenraad hadden allerlei vragen voorbereid. Zo wilden ze van de burgemeester weten wat zijn mooiste ontbijtplek was. Voor hem was dat vroeger op vakantie ’s ochtends buiten een tentje, aldus de Deventer burgemeester. 

Er werd meer dan 20.000 euro opgehaald afgelopen week. Het bedrag voor Het Vergeten Kind zal in de komende weken nog oplopen: niet alle ingezamelde bedragen zijn al bekend.
Volledig scherm
Er werd meer dan 20.000 euro opgehaald afgelopen week. Het bedrag voor Het Vergeten Kind zal in de komende weken nog oplopen: niet alle ingezamelde bedragen zijn al bekend. © FOTO HISSINK

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer