Tijdens de finale van Miss Beauty of Overijssel hielden Bert en Eugeniek van der Zee (in het midden) een eerbetoon aan hun overleden dochter Lotte.
Volledig scherm
Tijdens de finale van Miss Beauty of Overijssel hielden Bert en Eugeniek van der Zee (in het midden) een eerbetoon aan hun overleden dochter Lotte. © Martijn van der Veen

Ouders van overleden model Lotte van der Zee houden eerbetoon tijdens finale Miss Beauty of Overijssel

De ouders van het overleden model Lotte van der Zee hebben zondagavond een eerbetoon gehouden voor hun dochter tijdens de finale van miss Beauty Overijssel in Almelo. Lotte won de provinciale missverkiezing in 2016 en werd uiteindelijk zelfs gekroond tot mooiste tiener van de wereld.

Vier vrouwen van de organisatie droegen een jurk die door Lotte was gedragen tijdens missverkiezingen. De show begon met een filmpje van Lotte en een minuut stilte. ,,We hadden altijd nog contact met Lotte, zij was bij alle verkiezingen aanwezig’’, vertelt organisator Charina Bartels. ,,Dit was dus een heel speciaal moment.’’

Miss

Dit jaar is de 16-jarige Danthe Scholten uit Oldenzaal gekroond tot miss Teen van Overijssel. De 19-jarige Matilde Verhagen uit Deventer mag zich Miss Intercontinental of Overijssel 2019 noemen. Leeftijdsgenoot Iris Markerink uit Diepenveen is Miss Beauty of Overijssel 2019. Troostprijzen waren er voor Jade Greve uit Enschede (Miss Media), Valerie Gortemulder uit Hengelo (Miss Photogenic) en Mylene Wilpe uit Enschede (miss Trifora).

Schoonheden

Aan de missverkiezing deden in totaal 28 Overijsselse schoonheden mee. De rondes bestonden uit een voorstelronde, bikinironde, galaronde en een hashtagronde. Een jury, bestaande uit acht mensen, koos uiteindelijk de winnaressen.

Lotte van der Zee

Het Enschedese model Lotte van der Zee (20) overleed afgelopen maart. Het model kreeg tijdens een vakantie met haar familie in het Oostenrijkse Westendorf een hartstilstand en overleed ruim twee weken daarna. Haar dood was uitgebreid in het nieuws. Lotte van der Zee won in 2016 de titel Miss Teen of Overijssel, en vervolgens ook Miss Teen of the Netherlands. Hierna mocht zij Nederland vertegenwoordigen bij Miss Teenager. Zij werd uiteindelijk Miss Teenager Universe. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer