Volledig scherm
Het voormalige pand van de Blokker wordt op dit moment ingericht als outletstore van de Hema. © Bas Klaassen

Outlet Hema opent gauw in oude pand Blokker aan Lange Bisschopstraat

Hema opent een outletwinkel in het leegstaande pand van Blokker aan de Lange Bisschopsstraat in Deventer. De winkel gaat naar verwachting op zeer korte termijn open.

Een van de grootste winkelpanden van de Lange Bisschopstraat is in ieder geval voorlopig weer gevuld. De Hema opent aan die straat outletwinkel HEMArkt. De voorbereidingen zijn daarvoor al in volle gang. Volgens binnenstadmanager Peter Brouwer worden de bovenste etages van het pand de komende twee jaar verbouwd. Daar komen appartementen.

Het pand is eigendom van HB Capital, de investeringsmaatschappij van de familie Blokker. In de tussentijd gaat dat bedrijf volgens hem op zoek naar een definitieve huurder. Blokker zelf verliet het pand in december vorig jaar. Brouwer denkt niet dat de HEMArkt binnen een paar maanden alweer vertrokken zal zijn uit het voormalige Blokker-pand. ,,Dit kan zomaar tot eind volgend jaar zijn.'' 

De HEMArkt opende eerder al tijdelijk zijn deuren in het voormalige V&D-pand (nu Costes & H&M) en trok toen drommen vol klanten. De keten heeft inmiddels tientallen vestigingen in Nederland. 

Zorgen

De Lange Bisschopstraat is van oudsher een van de belangrijkste winkelstraten van Deventer, maar staat de laatste jaren sterk onder druk. Vooral aan de kant bij het stadskantoor is veel leegstand. Brouwer erkent dat er zorgen zijn over de Lange Bisschopstraat. ,,De problemen zijn ook niet simpel op te lossen.'' 

Hij ziet ook positieve ontwikkelingen, zoals de opening van lunchzaak Happy Tosti. Ook het pand van Articles - de voormalige synagoge - is volgens hem weer met een huurder gevuld. Onder meer het leegstaande pand waar jarenlang Subway zat, krijgt volgens hem in de komende tijd een opknap- en poetsbeurt. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer