Overhangende takken teisteren de blinde Jan (67) bij wandeling door Deventer: ‘Je haalt zó je wang open’

VIDEOEn weer botst Jan Baake (67) tegen een van de overhangende takken in de Diepenveenseweg achter het station. Voor blinde mensen zoals Baake, voelt een wandeling door Deventer geregeld als een tocht door de jungle. De belangenbehartiger voor mensen met een visuele beperking herkent de klachten over overhangende takken: „Dit maakt het leven van mensen met visuele beperking nóg moeilijker.”

1 reactie

 • anya HENZEN

  4 weken geleden
  Dat er altijd iets gebeurd met meldingen die je doet zie ik toch anders. Vuilcontainers die al weken op een smal trottoir staan waardoor je niet meer veilig op het trottoir kunt lopen bijv. Eigenaar is aangesproken, moet ze weghalen maar doet dat gewoon niet. Blijkbaar controleerde handhaving dit dus ook niet. Ook dit is gevaarlijk en hinderlijk voor slechtzienden!
 1. Henk (68) haalt meer dan 400 handtekeningen op voor behoud schoolgebouw in Gorssel: ‘Sloop zou eeuwig zonde zijn’
  PREMIUM

  Henk (68) haalt meer dan 400 handteke­nin­gen op voor behoud schoolge­bouw in Gorssel: ‘Sloop zou eeuwig zonde zijn’

  Met meer dan 400 handtekeningen toog Henk Veenendaal uit Gorssel naar het gemeentehuis in Lochem. Daar maakte hij op bezoek bij wethouder Robert Bosch andermaal duidelijk dat hij het ‘eeuwig zonde’ zou vinden als het bijna honderd jaar oude pand van J.A. de Vullerschool in zijn woonplaats tegen de vlakte gaat. ,,Als je het sloopt, krijg je het nooit meer terug.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer