Overhangende takken teisteren de blinde Jan (67) bij wandeling door Deventer: ‘Je haalt zó je wang open’

VIDEOEn weer botst Jan Baake (67) tegen een van de overhangende takken in de Diepenveenseweg achter het station. Voor blinde mensen zoals Baake, voelt een wandeling door Deventer geregeld als een tocht door de jungle. De belangenbehartiger voor mensen met een visuele beperking herkent de klachten over overhangende takken: „Dit maakt het leven van mensen met visuele beperking nóg moeilijker.”

1 reactie

 • anya HENZEN

  1 jaar geleden
  Dat er altijd iets gebeurd met meldingen die je doet zie ik toch anders. Vuilcontainers die al weken op een smal trottoir staan waardoor je niet meer veilig op het trottoir kunt lopen bijv. Eigenaar is aangesproken, moet ze weghalen maar doet dat gewoon niet. Blijkbaar controleerde handhaving dit dus ook niet. Ook dit is gevaarlijk en hinderlijk voor slechtzienden!
 1. ‘Opperhoofd’ Betsie leidt minister soepeltjes door buurtsuper in Lettele: ‘Indrukwekkend, dit is nou écht naoberschap’
  PREMIUM

  ‘Opperhoofd’ Betsie leidt minister soepeltjes door buurtsuper in Lettele: ‘Indrukwek­kend, dit is nou écht naober­schap’

  Hoog bezoek aan de Bathmenseweg in Lettele. Minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken neemt een kijkje in Super Lettele. Ze is op werkbezoek in de dorpswinkel, om meer te weten te komen over het succesvolle burgerinitiatief. Nou, dat lukt: ze wordt kundig rondgeleid door het vlot babbelende ‘opperhoofd’ Betsie Leerkes, een van de veertig vrijwilligers die de dorpssupermarkt draaiende houden. ,,Ons vlees komt van Piggy’s Palace’’, vertouwt ze de minister toe.

In samenwerking met indebuurt Deventer