Volledig scherm
PREMIUM
Anneke Beukers: ,,De functie is écht nog niet vergeven." © Rikkert Harink

Overijssel laat iedereen meedenken over nieuwe CvdK

drie vragenIn de jacht op een nieuwe Commissaris van de Koning, schakelt Overijssel via een online enquête de hulp van burgers in. Die mogen bijvoorbeeld aangeven of de nieuwkomer ervaren moet zijn, of juist ambitieuzer. Beslist de bevolking echt mee, of staat de keuze toch al vast?

Door het vertrek van Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten - die minister van Defensie is geworden - is er een vacature in Overijssel vrijgekomen. In navolging van de provincie Drenthe gaat ook Overijssel burgers vragen om mee te denken over de profielschets voor de sollicitant. Waar moet die aan voldoen? Meedoen kan tot 15 februari via mijnoverijsselsecommissaris.nl. Drie vragen aan Anneke Beukers, vice-voorzitter van Provinciale Staten.

  1. Miljoenenproject verbreding A1 (bijna) geruisloos van start. ‘Niet met gele hesjes in de berm’
    PREMIUM

    Miljoenen­pro­ject verbreding A1 (bijna) geruisloos van start. ‘Niet met gele hesjes in de berm’

    Geen grootschalige protesten van omwonenden of natuurorganisaties die de barricade opgingen. Het megaproject rond de verbreding van de A1 gaat volgende maand van start na een (bijna) geruisloze voorbereiding. Met 400 miljoen euro en tien jaar werk één van de grootste en langstlopende infraprojecten van Rijkswaterstaat. ,,Ook wij profiteren van een bredere A1, daarom staan we niet met gele hesjes in de berm”, denkt John Relou van Belangenvereniging Bathmen

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer