Chez Antoinette, al sinds jaar en dag aan de Roggestraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Chez Antoinette, al sinds jaar en dag aan de Roggestraat. © FOTO HISSINK

Overname restaurant Chez Antoinette in Deventer in de maak, curator wil niet te vroeg juichen

Achter de schermen werkt medewerker en zoon van de eigenaar Alain Legel aan een overname van het failliete restaurant Chez Antoinette in Deventer. De voortekenen zijn goed. ,,De curator wil dat ik een bod doe én dat ga ik ook doen.” 

Mogelijk komt er volgende week al meer duidelijkheid over de toekomst van het bekende restaurant aan de Roggestraat. Officieel gaat het om een overname en niet om een doorstart, want Alain Legel is op dit moment in dienst als werknemer. De curator heeft hem uitgenodigd om een bod te doen op de zaak. ,,Dat ga ik doen. Blijkbaar maakt het faillissement wel wat los, want de omgeving werkt mee.” 

De gemeente denkt bijvoorbeeld mee over de vergunning, zegt hij, net als de notaris, de bank en pandverhuurder NV Bergkwartier. ,,En vanavond op een Champions League-avond staan er al zowat veertig gasten in het boek. Maar de opbrengst is voor de curator.” Toch doet de steun goed. ,,Het is echt hartverwarmend.” 

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer