Volledig scherm
De Martinushof in Twello is een van de woonzorgcentra van Trimenzo. © Trimenzo

Overname Trimenzo door Sensire definitief na goedkeuring ACM

De overname van zorgorganisatie Trimenzo door Sensire is definitief. De Autoriteit Consument en Markt (ACM)  heeft afgelopen vrijdag groen licht gegeven voor de overname. Eerder gaf de ACM al toestemming om de overname in gang te zetten. Met de goedkeuring is Trimenzo definitief in handen gekomen van Sensire.

Zorgorganisatie Trimenzo leverde wijkverpleging en verpleeghuiszorg in de gemeente Voorst (300 medewerkers, 450 cliënten en vele vrijwilligers) maar werd in september dit jaar failliet verklaard. Het faillissement was door Trimenzo zelf aangevraagd, nadat duidelijk was dat de organisatie op korte termijn niet meer aan haar betalingsverplichtingen kon voldoen. Het faillissement volgde enkele maanden nadat een bestuurlijke fusie met Zorggroep Apeldoorn werd geblokkeerd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). 

Om de zorg te kunnen continueren, werd na het faillissement Sensire gevraagd ondersteuning te leveren. Sensire deed hierna ook een overnamebod.

Personeel

Sensire, een van de grootste zorgorganisaties in de Achterhoek, heeft eerder al een groot deel van de zorgmedewerkers van het failliete Trimenzo uit de gemeente Voorst in dienst genomen. Het zou gaan om zo’n tweehonderd mensen die een contract hebben gekregen. Voor personeel in zogenoemde ondersteunende functies, zoals administratie, was bij Sensire geen plek.

De afgelopen weken was het alleen nog wachten op goedkeuring van de ACM, die erop toeziet dat bedrijven eerlijk concurreren en consumentenbelangen worden beschermd. De eerder geplande fusie met Zorggroep Apeldoorn ging niet door vanwege concurrentieverhoudingen. Uiteindelijk werd de fusie door Trimenzo zelf afgeblazen, toen duidelijk werd dat de ACM geen toestemming ging verlenen. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft eerder al groen licht afgegeven voor de overname door Sensire. 

Onder Trimenzo vallen de woonzorgcentra het Grotenhuis en de Martinushof in Twello en de Benring in Voorst. De panden waren geen eigendom van Trimenzo; zij werden gehuurd. Sensire liet eerder al weten de intentie te hebben in alle drie de panden zorg te blijven leveren. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer