Overvaller Kruidvat in Deventer is stevige blanke, blonde jongeman

videoDe man die gisteren de Kruidvat op winkelcentrum Keizerslanden overviel is een blanke, blonde stevige jongeman van tussen de 1.60 en 1.70 meter lang. Dat blijkt uit een nieuw door de politie verspreid signalement. De overvaller is nog altijd voortvluchtig. 

Gisteren was nog niet veel meer bekend dan dat het om een klein mannetje zou gaan met een bivakmuts op. De politie bevestigt ook dat er buit is gemaakt bij de overval: volgens de politie eiste de man geld met een vuurwapen of iets wat daarop leek , en is dat geld vervolgens door een medewerker afgegeven. Een getuige hoorde de man ‘openmaken, openmaken’ roepen. 

Nepwapen

Hoe hoog de buit is, is niet bekend. De politie doet daar in de regel geen uitspraken over, omdat dat soort informatie wordt gezien als daderinformatie. Ondanks een burgernetmelding van de politie gelijk na de overval en een zoekactie is de verdachte nog altijd voortvluchtig. De man kwam tijdens zijn vlucht oog in oog te staan met verschillende verbouwereerde winkelende Deventenaren, die aangeven dat de man een pistool bij zich had, of een nepwapen. ,,Ik schrok me de pleuris”, aldus een van hen. 

Zwarte outfit

De politie hoorde gisteren al verschillende getuigen, waaronder klanten en ander winkelend publiek. Ook het personeel is gehoord. Winkelcentrum Keizerslanden is bovendien ruim voorzien van camera’s, nadat inbrekers het in het recente verleden verschillende keren gemunt hadden op de winkels op Keizerslanden. De overvaller droeg tijdens de overval zwarte schoenen, een zwarte broek en een zwarte jas met een wit logo aan de voorkant.

Volledig scherm
De Kruidvat in de wijk Keizerslanden werd donderdagmiddag overvallen. De dader is nog niet opgepakt. © Rens Hulman / News United

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer