Paniek om wetsvoorstel helmplicht: scooterhandelaar uit Deventer krijgt massaal snorfietsen aangeboden

Scooterhandelaar Peter Wichink Kruit uit Deventer weet niet waar hij de snorfietsen nog kwijt kan. Zijn klantengroep panikeert nu er sinds mei dit jaar een wetsvoorstel op tafel ligt om per 1 juli 2022 de helmplicht in te voeren. Ze bieden massaal hun tweewieler bij hem aan, uit angst voor waardevermindering. „Maar het is een voorstel, die wet is niet aangenomen en dat gaat ook zeker volgend jaar niet gebeuren. We hebben niet eens een regering.”

15 reacties

 • aalt dokter

  1 jaar geleden
  Meneer (neem ik aan) Veerman, de door u genoemde electr. fiets is GEEN elctr. fiets maar een rijwiel met trapondersteuning. Als ik niet trap, kom ik niet vooruit dit in tegenstelling met een electr. fiets. Dan kan ik evenals met de electr. snorfiets of snorfiets met verbrandingsmotor door middel van gasgeven op snelheid komen en blijven. Fiets met trapondersteuning vinden de mensen een te lang woord en spreken daardoor over een electr. fiets wat het dus feitelijk NIET is. Snelheid is begrensd.
 • H. Osinga

  1 jaar geleden
  Als ik op mijn e-bike 25 km/u rij, gaan alle snorfietsen mij heeeel hard voorbij. Op fietspad (dus niet voor brom of snorfiets) rijden ze me net zo hard voorbij.
 • M.G. Blom

  1 jaar geleden
  Theoretisch rij-examen zou nuttig kunnen, herstel: verplicht moeten zijn voor die kamikaze-types, die god, gebod noch fatsoen en voorrangs- en andere verkeersregels kennen. Zelfs als automobilist ben je je leven niet zeker. Als je zo'n figuur tegen of onder je auto krijgt, heb jíj als automobilist het per definitie gedaan. Nog een geluk dat we niet in Amerika leven ...
 • Yvonne Veld

  1 jaar geleden
  B. Veerman: Een e-bike is niet gevaarlijk. Diegene die daar gebruik van maakt en niet weet hoe het werkt of niet anticipeert in het verkeer maakt het ding gevaarlijk. Mijn fiets is begrensd op 25 km/uur, in de drukke stad race ik niet op de hoogste snelheid tussen de mensenmassa's door. Als ik op de e-bike een helm op moet, stap ik over op een speedpedelac, dan weet ik ook waarvoor ik hem draag en kan ik ook tempo fietsen waar dat kan.
 • Marianne Steenbergen

  1 jaar geleden
  Ben het in deze helemaal met Henk Hartog eens. Heel goed verwoord hoe ik het ook zie. Marianne Steenbergen
 1. Wéér een nederlaag voor Alcides, WSV verrast tegen de koploper en probleemloze middag voor Rohda Raalte
  Liveblog

  Wéér een nederlaag voor Alcides, WSV verrast tegen de koploper en probleemlo­ze middag voor Rohda Raalte

  Het was voor aanvang van het bezoek aan Hollandia al alle hens aan dek bij Alcides en dat is er na afloop niet minder op geworden. De ploeg uit Meppel zal er uiteindelijk nog vrede mee hebben dat er ‘slechts’ met een marge van twee werd verloren. Rohda Raalte boekte daarentegen een ruime zege op VKW, terwijl Heino een punt pakte in Groningen. In de eerste klasse D zorgde WSV voor een daverende stunt door koploper De Bataven te verslaan, bij Voorwaarts zijn ze minder blij met het puntje tegen SDO.
 2. Zo gaan complete dorpen van het gas: ‘Dit maakt ons volledig onafhankelijk van de wereldmarkt of oorlog’
  PREMIUM
  19

  Zo gaan complete dorpen van het gas: ‘Dit maakt ons volledig onafhanke­lijk van de wereld­markt of oorlog’

  De komende jaren moeten 8 miljoen woningen van het aardgas af. Een mega-operatie die nog maar nauwelijks op gang komt. Er zijn uitzonderingen. In het polderdorp Nagele en de Deventer stadswijk Zandweerd zijn ze al begonnen. Deze voorlopers laten zien wat het voor jouw woning (en portemonnee) betekent als je straks van het gas gaat. ,,We komen bij de mensen met een offer they can’t refuse.”

In samenwerking met indebuurt Deventer