Paniek om wetsvoorstel helmplicht: scooterhandelaar uit Deventer krijgt massaal snorfietsen aangeboden

Scooterhandelaar Peter Wichink Kruit uit Deventer weet niet waar hij de snorfietsen nog kwijt kan. Zijn klantengroep panikeert nu er sinds mei dit jaar een wetsvoorstel op tafel ligt om per 1 juli 2022 de helmplicht in te voeren. Ze bieden massaal hun tweewieler bij hem aan, uit angst voor waardevermindering. „Maar het is een voorstel, die wet is niet aangenomen en dat gaat ook zeker volgend jaar niet gebeuren. We hebben niet eens een regering.”

15 reacties

 • aalt dokter

  1 maand geleden
  Meneer (neem ik aan) Veerman, de door u genoemde electr. fiets is GEEN elctr. fiets maar een rijwiel met trapondersteuning. Als ik niet trap, kom ik niet vooruit dit in tegenstelling met een electr. fiets. Dan kan ik evenals met de electr. snorfiets of snorfiets met verbrandingsmotor door middel van gasgeven op snelheid komen en blijven. Fiets met trapondersteuning vinden de mensen een te lang woord en spreken daardoor over een electr. fiets wat het dus feitelijk NIET is. Snelheid is begrensd.
 • H. Osinga

  1 maand geleden
  Als ik op mijn e-bike 25 km/u rij, gaan alle snorfietsen mij heeeel hard voorbij. Op fietspad (dus niet voor brom of snorfiets) rijden ze me net zo hard voorbij.
 • M.G. Blom

  1 maand geleden
  Theoretisch rij-examen zou nuttig kunnen, herstel: verplicht moeten zijn voor die kamikaze-types, die god, gebod noch fatsoen en voorrangs- en andere verkeersregels kennen. Zelfs als automobilist ben je je leven niet zeker. Als je zo'n figuur tegen of onder je auto krijgt, heb jíj als automobilist het per definitie gedaan. Nog een geluk dat we niet in Amerika leven ...
 • Yvonne Veld

  1 maand geleden
  B. Veerman: Een e-bike is niet gevaarlijk. Diegene die daar gebruik van maakt en niet weet hoe het werkt of niet anticipeert in het verkeer maakt het ding gevaarlijk. Mijn fiets is begrensd op 25 km/uur, in de drukke stad race ik niet op de hoogste snelheid tussen de mensenmassa's door. Als ik op de e-bike een helm op moet, stap ik over op een speedpedelac, dan weet ik ook waarvoor ik hem draag en kan ik ook tempo fietsen waar dat kan.
 • M. Steenbergen

  1 maand geleden
  Ben het in deze helemaal met Henk Hartog eens. Heel goed verwoord hoe ik het ook zie. Marianne Steenbergen

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer