Parochianen plaatsen een spandoek voor de Heilige Nicolaaskerk in Schalkhaar als protest tegen de voorgenomen sluiting van de kerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Parochianen plaatsen een spandoek voor de Heilige Nicolaaskerk in Schalkhaar als protest tegen de voorgenomen sluiting van de kerk. © Johan Schintz

Parochianen Schalkhaar protesteren tegen sluiting Heilige Nicolaaskerk: ‘Wij wisten van niets’

‘Door bestuurlijk wanbeleid raken wij onze kerk, gemeenschap en Eucharistisch Centrum kwijt’. Met een spandoek voor de kerk met deze niet mis te verstane woorden laten honderden Schalkhaarders weten hoe zij denken over de voorgenomen sluiting van de Heilige Nicolaaskerk in hun dorp. Johan Schintz, een van de kerngroepleden, die de protestactie op touw heeft gezet, zegt dat er al zeshonderd handtekeningen opgehaald zijn tegen de sluiting van de kerk.

  1. Kerksluitingen in Deventer en Salland: vijf van de zeven katholieke kerken sluiten de komende jaren
    PREMIUM

    Kerkslui­tin­gen in Deventer en Salland: vijf van de zeven katholieke kerken sluiten de komende jaren

    Vijf van de zeven kerkgebouwen van De Heilige Lebuinus Parochie in Deventer en Olst-Wijhe sluiten de komende jaren. De Broederenkerk in Deventer wordt het Eucharistisch Centrum. De Heilige Willibrordus op de Boerhaar blijft ook open. De katholieke kerk wil de blik richten op de toekomst. ,,En daar passen moeilijke maar noodzakelijke kerksluitingen bij’’, zegt pastoor Ronald Cornelissen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer