Volledig scherm
Het Burgerweeshuis aan de Bagijnenstraat. © archief

Pas op plaats bij verbouwing Burgerweeshuis

Deventer zet tot dit voorjaar geen vervolgstappen om te komen tot een verbouwing van poppodium Burgerweeshuis. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde gisteravond tegen het voorstel van wethouder Carlo Verhaar (GroenLinks) om 75.000 euro uit te trekken voor vervolgonderzoek. 

De coalitiepartijen Gemeentebelang en CDA stemden tegen het voorstel van het college van B en W.

In september bleek uit een studie dat een verbouwing van het Burgerweeshuis op 8,3 miljoen euro wordt geraamd. Verhaar wilde voor wat ‘losse eindjes’ dat onderzoek op een aantal punten verder uit te werken, zonder overigens al over te gaan tot de ontwerpfase. Met dat nadere onderzoek kan de politiek volgens hem in maart beter afwegen of het uiteindelijk ja zegt tegen de verbouwing.

Knelpunten

Een politieke meerderheid wil met eventueel verder onderzoek wachten tot in maart en de 75 mille in de knip houden. In het voorjaar bespreekt de gemeenteraad tal van wensen en problemen in de Deventer cultuurwereld. Dat zijn er nogal wat, met onder meer het speelgoedmuseum-dossier en de schouwburg op lijst van knelpunten.

  1. Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente
    video

    Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente

    Elke dag worden zo'n 150 fietsers op de bon geslingerd omdat ze hun mobiele telefoon vasthouden op de fiets. In de eerste twee maanden na het landelijke verbod voor appen of bellen op de fiets tikten fietsers gezamenlijk 878.000 euro af aan boetes voor de overtreding. In Lelystad, Emmeloord en Deventer werden er in verhouding fors meer boetes uitgeschreven dan het landelijke gemiddelde.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer