Het Burgerweeshuis aan de Bagijnenstraat.
Volledig scherm
Het Burgerweeshuis aan de Bagijnenstraat. © archief

Pas op plaats bij verbouwing Burgerweeshuis

Deventer zet tot dit voorjaar geen vervolgstappen om te komen tot een verbouwing van poppodium Burgerweeshuis. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde gisteravond tegen het voorstel van wethouder Carlo Verhaar (GroenLinks) om 75.000 euro uit te trekken voor vervolgonderzoek. 

De coalitiepartijen Gemeentebelang en CDA stemden tegen het voorstel van het college van B en W.

In september bleek uit een studie dat een verbouwing van het Burgerweeshuis op 8,3 miljoen euro wordt geraamd. Verhaar wilde voor wat ‘losse eindjes’ dat onderzoek op een aantal punten verder uit te werken, zonder overigens al over te gaan tot de ontwerpfase. Met dat nadere onderzoek kan de politiek volgens hem in maart beter afwegen of het uiteindelijk ja zegt tegen de verbouwing.

Knelpunten

Een politieke meerderheid wil met eventueel verder onderzoek wachten tot in maart en de 75 mille in de knip houden. In het voorjaar bespreekt de gemeenteraad tal van wensen en problemen in de Deventer cultuurwereld. Dat zijn er nogal wat, met onder meer het speelgoedmuseum-dossier en de schouwburg op lijst van knelpunten.

  1. LIVE | Corona in de regio: Geen afsluitingen in IJsselland met Pasen, miljoenen hoogwaardige mondkapjes uit Deventer

    LIVE | Corona in de regio: Geen afsluitin­gen in IJsselland met Pasen, miljoenen hoogwaardi­ge mondkapjes uit Deventer

    Oost-Nederland zit nu bijna een maand in de coronacrisis. We zien tal van mooie initiatieven, zoals particulieren die massaal mondkapjes maken en hele straten die meedoen aan de berenjacht voor kinderen. Maar intussen is er elke dag ook weer verdriet en bezorgdheid om mensen die ziek worden of overlijden. Mis vandaag niets over de corona-ontwikkelingen in ons regionale liveblog.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer