Volledig scherm
PREMIUM
Klimmendaal Revalidatiespecialisten was al druk bezig voorbereidingen te treffen voor de verhuizing naar de Hunneperkade 80, maar kreeg vorige week een bouwstop opgelegd. © FOTO HISSINK

Patiënten in de problemen: gemeente Deventer blokkeert revalidatiecentrum

,,Helaas heeft de gemeente Deventer deze week besloten om ons geen vergunning te verlenen voor behandeling op de beoogde locatie (...) Wij hebben besloten om uw behandeling tijdelijk voort te zetten op de locatie van Klimmendaal in Apeldoorn of Zutphen.” Deze mededeling kregen patiënten in Deventer van Klimmendaal Revalidatiespecialisten vlak voor kerst te horen. 

Het nieuws viel de 31-jarige Aranka Schippers uit Deventer rauw op haar dak. Rond deze tijd zou het nieuwe adres in Deventer bekend moeten worden. Heugelijk nieuws bleef echter uit. ,,Ik ben er sinds de brief eigenlijk voortdurend mee bezig. Wat betekent dit voor mijn revalidatie? Kan ik wel mijn eigen zes behandelaars houden, met wie ik de afgelopen maanden een vertrouwensband heb opgebouwd?”

  1. Meteoroloog Jordi Bloem: ‘Hyperlokale hagelbui zoals in Deventer bijna niet te voorspellen’

    Meteoro­loog Jordi Bloem: ‘Hyperloka­le hagelbui zoals in Deventer bijna niet te voorspel­len’

    Hagelstenen zo groot als knikkers. Ze vielen woensdagavond bijna vanuit het niets met bakken uit de lucht boven delen van Deventer. De neerslag van klompjes ijs hield enkele minuten aan en zorgde lokaal voor flinke schade. Slechts een paar kilometer verderop gebeurde daarentegen praktisch niets. Hoe kan dat? Volgens meteoroloog en weerman Jordi Bloem van MeteoGroup ging het om typische zomerhagel: ,,Die valt alleen zeer lokaal en is bijna niet te voorspellen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer