Volledig scherm
PREMIUM
Het Deventer Ziekenhuis. © FOTO HISSINK

Patiënten kunnen niet meer terecht in Deventer, hoe kan dat?

achtergrondPatiënten betalen maandelijks netjes hun premie, maar kunnen de rest van het jaar niet meer terecht in het ziekenhuis. Hoe kan dat? Zorgeconoom Marcel Canoy legt uit.

Hoe kan het dat een ziekenhuis ineens stopt met behandelen?

,,Een ziekenhuis schat vooraf in hoeveel zorg per verzekeraar nodig is om alle patiënten te behandelen. Daarvoor krijgt het ziekenhuis een budget. Wanneer dat budget door het ziekenhuis wordt overschreden kan dat twee oorzaken hebben. Het kan zijn dat onverwachts een grote groep patiënten bijvoorbeeld een longontsteking heeft gekregen. Daar kan een ziekenhuis niets aan doen. In die gevallen wordt heronderhandeld met de zorgverzekeraar. In de meeste gevallen komt de verzekeraar met extra geld over de brug.

 1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

 • Ja, meteen!! (44%)
 • Nee, lekker laten staan!! (22%)
 • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
3656 stemmen