Volledig scherm
PREMIUM
De locatie van 't Huys in Schalkhaar © 't Huys

Personeel en familie keren zorginstelling Schalkhaar de rug toe na plotselinge sluiting: ‘Ik sta hier als mens niet achter’

Voor de helft van de veelal dementerende bewoners van zorginstelling 't Huys in Schalkhaar is binnen twee weken een nieuw onderkomen gevonden. Familieleden willen daarmee verhuizing naar een andere locatie van dezelfde zorgaanbieder voorkomen. Twee medewerkers zijn zo teleurgesteld in de organisatie, dat ze ontslag hebben genomen.

Directeur Joris van Wijk van zorgkoepel Ontzorgd Wonen kondigde twee weken geleden aan dat de locatie aan de Koningin Wilhelminalaan dicht gaat. De leiding slaagde er niet in genoeg bewoners te vinden voor het voormalige gemeentehuis van Schalkhaar. Familieleden van bewoners ondernamen daarna direct actie. Voor vijf van de tien ouderen, veelal dementerend, is er elders onderdak gevonden. ,,We zijn zelf op zoek gegaan naar een andere instelling, omdat we met deze organisatie niets meer te maken willen hebben’’, zegt Edwin Veltman. Zijn 96-jarige moeder verhuist binnenkort naar woonzorglocatie Villa Molenenk in Deventer.

  1. Nieuwe naam gezamenlijk orkest Overijssel en Gelderland kost 73.000 euro: ‘Ongehoord’
    PREMIUM

    Nieuwe naam gezamen­lijk orkest Overijssel en Gelderland kost 73.000 euro: ‘Ongehoord’

    Er was een flink geldbedrag nodig om tot een nieuwe naam te komen voor het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten. Die twee gingen in september dit jaar samen verder onder de naam ‘Phion, orkest van Gelderland & Overijssel’. Hoeveel deze naamswijziging had gekost, werd niet naar buiten gebracht. Maar na vragen van de PVV-fractie aan het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel is er nu toch duidelijkheid. Het prijskaartje: 73.000 euro.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer