Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Zennipman (links) en Jan Holtslag (midden) zijn in gesprek met Marcel Top van Abbott. Na het slechte nieuws van het faillissement bij Roto Smeets lieten bedrijven tijdens de banenmarkt gisteren zien dat er nog genoeg werk is in de regio. © FOTO HISSINK

Personeel van bankroet Roto Smeets ligt goed in de markt

Voor personeel van het failliete Roto Smeets liggen de banen voor het oprapen. Dat bleek donderdag tijdens de banenmarkt bij de Deventer drukker. Daar deden 55 bedrijven hun uiterste best om de ontslagen Roto-medewerkers binnen boord te halen.

De klap van het faillissement van Roto Smeets kwam hard aan in Deventer. Ook bij Mutlu Yilmaz. Hij werkt  achttien jaar voor de drukker, maar is niet bij de pakken neer gaan zitten. ,,Ik heb een paar dagen geleden al een contract getekend’’, zegt de opgetogen Yilmaz. Hij gaat aan als operator aan de slag bij Abbott in Zwolle. ,,Vanaf 1 juni, want 31 mei is officieel pas mijn laatste dag.’’ Iets verder forenzen, maar dat maakt hem niet uit. ,,Half uurtje maar over de IJsseldijk.’’ Hij is naar de banenmarkt gekomen om collega’s een hart onder de riem te steken. ,,En om goede mensen aan ons voor te stellen’’, zegt Meltem Cakir van Abbott. Ze staat op de banenmarkt om personeel te werven. En dat gaat heel voorspoedig, zegt ze.

 1. Sallandse mountainbikers zetten grote stap in verwezenlijken ‘legende’-droom: Swiss Epic is overwonnen
  PREMIUM

  Sallandse mountainbi­kers zetten grote stap in verwezen­lij­ken ‘legende’-droom: Swiss Epic is overwonnen

  Vijf dagen lang buffelen, zweten en ook een beetje genieten. Marco Zomer (48) uit Raalte en Maarten Rechterschot (28) uit Holten kwamen zaterdagmiddag succesvol over de finish van de Swiss Epic, waardoor het duo twee van de drie loodzware moutainbikewedstrijden uit de Epic Series hebben afgelegd. In november hopen de heren de trilogie te voltooien, waarna ze zich Legends of the Epic mogen noemen.
 2. Het leven van Evelien en Koos Janssen uit Deventer staat ineens in het teken van ‘Batten’

  Het leven van Evelien en Koos Janssen uit Deventer staat ineens in het teken van ‘Batten’

  Voor ouders wier wereld begin juli even stil kwam te staan, zitten Koos en Evelien Janssen opvallend strijdbaar aan tafel. De meedogenloze ziekte van Batten (type CLN3) knalde zeven weken geleden plotsklaps hun leven in, maar niets doen is voor het ondernemerspaar geen optie. Er moet een middel komen dat deze verwoestende kinderziekte kan stabiliseren. Dat betekent dat er eerst veel aandacht nodig is om Batten op de medische radar te krijgen. En meer geld voor onderzoek. Dus komen ze in actie voor de stichting Beat Batten.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer