Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Zennipman (links) en Jan Holtslag (midden) zijn in gesprek met Marcel Top van Abbott. Na het slechte nieuws van het faillissement bij Roto Smeets lieten bedrijven tijdens de banenmarkt gisteren zien dat er nog genoeg werk is in de regio. © FOTO HISSINK

Personeel van bankroet Roto Smeets ligt goed in de markt

Voor personeel van het failliete Roto Smeets liggen de banen voor het oprapen. Dat bleek donderdag tijdens de banenmarkt bij de Deventer drukker. Daar deden 55 bedrijven hun uiterste best om de ontslagen Roto-medewerkers binnen boord te halen.

De klap van het faillissement van Roto Smeets kwam hard aan in Deventer. Ook bij Mutlu Yilmaz. Hij werkt  achttien jaar voor de drukker, maar is niet bij de pakken neer gaan zitten. ,,Ik heb een paar dagen geleden al een contract getekend’’, zegt de opgetogen Yilmaz. Hij gaat aan als operator aan de slag bij Abbott in Zwolle. ,,Vanaf 1 juni, want 31 mei is officieel pas mijn laatste dag.’’ Iets verder forenzen, maar dat maakt hem niet uit. ,,Half uurtje maar over de IJsseldijk.’’ Hij is naar de banenmarkt gekomen om collega’s een hart onder de riem te steken. ,,En om goede mensen aan ons voor te stellen’’, zegt Meltem Cakir van Abbott. Ze staat op de banenmarkt om personeel te werven. En dat gaat heel voorspoedig, zegt ze.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer