Peter (90) fietst nog elke dag vanuit Diepenveen naar zijn vrouw in Apeldoorn: ‘Ik kan haar niet missen’

Met VideoEen snikhete zomerdag of een ijskoude middag in januari. Het maakt Peter Burkhardt weinig uit. Iedere dag fietst de 90-jarige Diepenvener op zijn driewieler naar zijn dementerende vrouw in Apeldoorn. Ruim 40.000 kilometer staat er inmiddels op z’n teller. ,,Ik wil gewoon bij haar zijn.’’

47 reacties

 • Tonnie Hagen-Nikamp

  5 maanden geleden
  Petje af voor deze man. Maar dat er geen plaats voor zijn vrouw in Deventer is is toch ronduit bizar te noemen. Mijn man 90 jaar is ook dement ,ook ik ga iedere dag, je wordt daar op e.o.a. manier naartoe getrokken. Maar met dit verschil, ik woon in Raalte en m'n man verblijft ook in Raalte. Dat maakt het wel een stuk makkelijker.
 • Gé de Leeuw

  5 maanden geleden
  Waar is die advocaat die wel direct voor de asielzoekers klaar staat voor gezinshereniging, maar niet voor dit soort gevallen zodat zijn dichter bij komt te wonen. Toch ook een gezinshereniging. Er komt een dag dat deze man die afstand niet kan overbruggen.
 • HAM Boelens

  5 maanden geleden
  Zeven jaar doet deze man het al. Dus in zeven jaar tijd hebben ze geen plek in Deventer voor mevrouw. Chapeau voor meneer.
 • Ria Van Alfen

  5 maanden geleden
  Wat een triest verhaal. Zoveel liefde voor elkaar, zijn er geen inwoners in Diepenveen die deze meneer een keer heen en terug kunnen brengen?
 • E. Lentekind- De Jong

  5 maanden geleden
  Hoe komt het dat er in verschillende reacties gedacht wordt aan hereniging. Heeft iemand aan deze man gevraagd wat hij wil?