Actie maandag tegen de kap van bomen aan de Stromarkt en het Grote Kerkhof. Uiterst rechts Anne Kooij, links Heidi van de Vrugt, daarachter de andere initiatiefnemers van het verzet.
Volledig scherm
PREMIUM
Actie maandag tegen de kap van bomen aan de Stromarkt en het Grote Kerkhof. Uiterst rechts Anne Kooij, links Heidi van de Vrugt, daarachter de andere initiatiefnemers van het verzet. © Ronald Hissink

Petitie tegen veelbesproken bomenkap binnenstad: ‘Dit gaat heel Deventer aan’

De kap van een aantal joekels van bomen aan de Stromarkt en Grote Kerkhof blijft voer voor discussie. Nieuwste ontwikkeling: een online petitie en met een protestdoek op het plein. Het college van B en W wijst (opnieuw) op de meeste ondernemers en omwonenden, die voor zouden zijn. „Deze bomen zijn de airco’s voor de aarde.” 

 1. Bomenkap rond Grote Kerkhof en Stromarkt hakt erin: ‘Gemeente wilde eigenlijk nóg meer kappen’
  Play
  PREMIUM
  AUDIO & VIDEO

  Bomenkap rond Grote Kerkhof en Stromarkt hakt erin: ‘Gemeente wilde eigenlijk nóg meer kappen’

  Het kappen van bomen zorgt altijd voor discussie en emoties. Maar dit keer wordt het in de ‘voortuin’ van het stadhuis, op het Grote Kerkhof en de Stromarkt, wel heel gek, stellen tegenstanders. Bij de herinrichting van de pleinen dreigen elf reuzen van bomen eraan te gaan. Voorstanders van de kapplannen van de gemeente zijn er óók. ,,Een ander type boom zorgt voor minder overlast op de terrassen”, zegt ondernemer Rob te Wierik.
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Deventer