Groot feest in 2012 in de Lebuinuskerk in Deventer, waar traditiegetrouw organisatie de Zwarte Hond feest viert met de kinderen na afloop van de intocht.
Volledig scherm
Groot feest in 2012 in de Lebuinuskerk in Deventer, waar traditiegetrouw organisatie de Zwarte Hond feest viert met de kinderen na afloop van de intocht. © Ronald Hissink

Pieten van het Pietenplein in Deventer blijven zwart

De bijna honderd pietjes van het Pietenplein in Deventer behouden hun oude kleur. De schminkers van de Zwarte Hond, de organisatie die het feest op het Grote Kerkhof verzorgt na afloop van de Deventer intocht, doen hun werk zoals alle andere jaren. ,,Anders krijg ik geen pieten’’, zegt Jesse Beau Husken van de Zwarte Hond.

  1. Leo Halle met standbeeld in rijtje Cruijff, Moulijn, Lenstra: landskampioen met Go Ahead, vereeuwigd in Deventer
    PREMIUM
    VIDEO

    Leo Halle met standbeeld in rijtje Cruijff, Moulijn, Lenstra: landskampi­oen met Go Ahead, vereeuwigd in Deventer

    Coen Moulijn, Johan Cruijff en Abe Lenstra. In dat rijtje past nu ook Leo Halle (1906-1992). Voetbalcoryfeeën, geëerd met een standbeeld bij het stadion van hun club. Halle staat sinds vrijdag niet te missen bij De Adelaarshorst van Go Ahead, de club waar hij voor de oorlog uitgroeide tot (inter)nationale voetbalheld. Zoon Ben: ,,Die waardering zo veel jaren na zijn dood is zó bijzonder.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer