Volledig scherm
Het dak is afgelopen nacht op het perron gehesen van NS-station Colmschate in Deventer. © ProRail / Stefan Verkerk

Plaatsing dak van NS-station Colmschate in drie foto’s

Terwijl Deventer lag te slapen, werd vannacht op NS-station Colmschate een precisieklus uitgevoerd. Het nieuwe dak werd op het perron getakeld van het tweede station van Deventer.

Dat is gelukt. Opdrachtgever ProRail kondigde eerder deze week aan dat de hijsklus binnen een kwartier te klaren zou zijn. Het werk in het holst van de nacht trok een aantal kijkers.

Volledig scherm
Het dak is afgelopen nacht op het perron gehesen van NS-station Colmschate in Deventer. Een aantal belangstellenden kwam in het holst van de nacht een kijkje nemen. © ProRail / Stefan Verkerk

Deventer Colmschate

Met het dak is het zuidelijke perron (aan de kant van de Scheg) overdekt. Met de overkapping heeft het station een echte entree en is vanaf afstand beter te herkennen als station. Ook door de grote letters met Deventer Clmschate aan het front. Het station had nog geen overkapping.

Het stationsgebied is al bijna anderhalf jaar een bouwput. Meest ingrijpend was de aanleg van de onlangs geopende tunnel onder het spoor, een klus van 17 miljoen euro. De opstoppingen voor de spoorbomen in de Oostriklaan tussen Colmschate en Vijfhoek, Deventers’ grote uitbreidingswijk, zijn daarmee voorbij. De omgeving van het station wordt ook opgeknapt. Het hele werk is in februari klaar.

Volledig scherm
Het dak is afgelopen nacht op het perron gehesen van NS-station Colmschate in Deventer. Een aantal belangstellenden kwam in het holst van de nacht een kijkje nemen. © ProRail / Stefan Verkerk
  1. Vriendendiensten Deventer genomineerd voor Appeltje van Oranje voor maatjesproject

    Vrienden­dien­sten Deventer genomi­neerd voor Appeltje van Oranje voor maatjespro­ject

    Vriendendiensten Deventer is samen met elf andere landelijke projecten genomineerd voor de Appeltjes van Oranje. Dat is vandaag bekendgemaakt. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds aan sociale projecten die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Drie van deze genomineerden ontvangen op 26 mei een Appeltje van Oranje op Paleis Noordeinde, uit handen van Koningin Máxima.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer