Volledig scherm
KLIMBOOM VOOR OBS DE RYTHMEEN BATHMEN © FOTO HISSINK

Plaatsing van klimboom start van
groenste schoolplein in Bathmen

Zevenhonderd vierkante meter stoeptegels wijken in de komende weken voor uitdagend groen. Althans: de  basis daarvoor. Het echte groen komt wellicht pas als de winter voorbij is. De ruim tweehonderd kinderen van basisschool de Rythmeen in Bathmen proosten deze vrijdag al wel op de aanpak van hun schoolplein.

De school heeft 35.000 euro gekregen van Overijssel in de wedstrijd om het groenste schoolplein van de provincie. Dus is er een uitdagend plan gemaakt om het speelplein vol steen uit de jaren tachtig om te vormen tot een groen geheel. De school wil ook meer buiten les gaan geven:   ,,Zo kunnen de kinderen de natuur echt beleven. Er komen moestuintjes, voor het ontdekkend leren. Er kan op zoek worden gegaan naar beestjes, omdat er ook water is. Ons schoolplein is uitermate geschikt voor gymlessen, natuurlessen en tekenlessen. Wij zijn ervan overtuigd dat op een groen schoolplein kinderen aardiger voor elkaar zijn, ze minder ruzie maken en dat er minder wordt gepest‘’, meldt de school.

Volledig scherm
KLIMBOOM VOOR OBS DE RYTHMEEN BATHMEN © FOTO HISSINK

Ouder Nathalie Kloosterboer is blij met de betrokkenheid van alle ouders en kinderen. ,,We hebben die 35.000 euro van de provincie en dat is een hele mooie start geweest. Maar samen hebben we veel meer geld bij elkaar gekregen. En ouders doen zelf heel veel. Dat is fijn dat dat kan. Er komt meer groen en kinderen kunnen met water spelen. Daar hebben we over nagedacht: er komen bijvoorbeeld ook plekken waar de kinderen de schoenen makkelijker af kunnen stampen.’’

Het eerste speelobject is vrijdag geplaatst: een enorme liggende klimboom. In de komende weken wordt het plein in fases aangepakt, zodat de kinderen op de andere plekken wel gewoon buiten kunnen spelen. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer