Volledig scherm
© Stock.xchng

Plannen voor speelgoedmuseum in Deventer onder de maat

DEVENTER - Als het aan Deventer Verhaal ligt komt er geen nieuw speelgoedmuseum in het Hegius of aan de Keizerstraat in combinatie met de Deventer schouwburg.

Volgens directeur Garrelt Verhoeven van de Deventer museumorganisatie zijn beide vanuit de stad aangedragen initiatieven ongeschikt voor het gewenste museale concept voor een speelgoedmuseum nieuwe stijl. Verhoeven liet zich gisteravond verleiden die conclusie te delen op het stadhuis, waar de Deventer politiek aanschoof voor een nieuwe aflevering in het hoofdpijndossier 'waar moet het heen met het speelgoedmuseum'? Wat betreft Verhoeven niet naar de Nieuwe Markt (plan Speelplein van ontwikkelaar Bax) of in de Keizerstraat (plan Speeldoos van schouwburgdirecteur Kühne). Verhoeven nam een voorschot op de conclusie uit een nog vertrouwelijk rapport van Deventer Verhaal. In opdracht van de gemeenteraad bracht Deventer Verhaal onder meer in kaart wat een goed museaal concept zou zijn voor het speelgoedmuseum nieuwe stijl.Hoe verder is nu de vraag.

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer