Volledig scherm
Baggerwerk in de vijvers van Brinkgreven. © Foto Ronald Hissink

Poetsbeurt voor terrein Brinkgreven

Deventer - Groot onderhoud, een bomenroute en een bloemenweide moeten van zorgterrein Brinkgreven een mooiere, meer beschermende en gastvrije plek maken. Meest zichtbaar zijn momenteel de baggerwerkzaamheden.

Het baggerwerk duurt nog tot eind van het jaar, waarbij een flinke laag slib wordt verwijderd. Eerder al haalde zorgverlener Dimence Groep, eigenaar van Brinkgreven, tientallen bomen en struiken weg die in de loop der tijd spontaan zijn opgekomen in het park.

Op het landgoed ontstaat volgend jaar een grote bloemenweide, die meer kleur aan de omgeving geeft en insecten trekt. Tegelijk komen er paden langs de kunstwerken in en om de bloemenwei. Er komen ook fitnesstoestellen.

Daarnaast is de dierenweide beter toegankelijk gemaakt voor bewoners en bezoekers met een rolstoel. Ook het eerste stuk van de weide is bestraat, zodat rolstoelers tot in de wei kunnen komen.

Op het terrein liggen verschillende wandelroutes. Meest recent heeft natuurorganisatie IVN met informatiebordjes een wandelroute langs de bijzondere, soms tweehonderd jaar oude bomen uitgezet. De route is te vinden op de sites van IVN en Dimence Groep (www.dimencegroep.nl). De wandelpaden op het terrein zijn inmiddels allemaal opgeknapt. Daarnaast is er nieuwe, energiezuinige straatverlichting gekomen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer