Volledig scherm
© Thinkstock

Politie drukst met azc voor minderjarigen in Borgele

DEVENTER - De opvang voor minderjarige vluchtelingen op de locatie Het Vlier in Borgele bezorgt de politie relatief veel meer werk dan de andere vluchtelingenlocaties in Deventer. Dat blijkt uit politiecijfers.

Tot 17 september moest de politie 37 keer langskomen.Ter vergelijking: in de veel grotere noodopvanglocatie aan de Laan van Borgele hoefde ze in een iets meer dan een half jaar tijd 'maar' vijftien keer langs te komen. Dat terwijl de bezetting in de noodopvang bestond uit gemiddeld 192 personen, op Het vlier waren dat er gemiddeld 32.

Eén vluchteling
Een groot deel van de overlast komt volgens de politie op het conto van één enkele minderjarige vluchteling. Binnen een paar weken was hij verantwoordelijk voor een groot aantal meldingen waarvoor de politie werd opgeroepen. Dat ging ook gepaard met gewelddadig gedrag. Hij is volgens betrokkenen inmiddels vertrokken uit de opvang. Daarom zou het er inmiddels rustiger zijn, klinkt het bij politie en gemeente.

Minderjarigenopvang
Of hij inderdaad vertrokken is en met welke reden, dat kon het COA gisteren niet bevestigen. "Als deze jongen nu weg is kan dat ook zijn omdat hij achttien jaar is geworden, hij terug moest, een status heeft gekregen of met zijn gezin herenigd is." Wel geeft COA-woordvoerder Gerrie van den Berg aan dat de jongeren die in de minderjarigenopvang zitten, 24 uur per dag begeleid worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer