Volledig scherm
© ANP XTRA

Politie grijpt insluiper op A1 bij Deventer na ‘superactie’ van getuige

Een 35-jarige man uit Lelystad is gisteren op de A1 bij Deventer opgepakt vanwege de diefstal van een geldkistje uit een woning in Nijverdal. De politie kon de man aanhouden dankzij een ‘superactie’ van een getuige.

De verdachte werd dinsdagochtend rond 11.50 uur overlopen toen hij een woning aan de Rossinistraat in Nijverdal was binnengedrongen. De insluiper sloeg op de vlucht en nam daarbij een geldkistje mee.

De man leek te verdwijnen in de wijk, maar werd door een alerte getuige gezien. Die getuige vertrouwde de zaak niet, omdat de man met het geldkistje onder zijn arm richting een auto rende en er vervolgens vandoor reed.

‘Superactie’

De getuige noteerde het kenteken en belde de politie. Een actie van grote waarde, bleek later. ,,Door deze superactie konden wij gericht opzoek naar het voertuig’’, stelt de politie Hellendoorn op Facebook. ,,Deze werd door ons al rijdend op de A1 onder Deventer staande gehouden.’’ 

Meer zaken

De 35-jarige bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. In het voertuig werden diverse goederen aangetroffen, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Onderzoek moet uitwijzen of de verdachte meer insluipingen of inbraken op zijn kerfstok heeft.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer