Volledig scherm
De politie zocht onder meer de voortuinen af. © Bas Klaassen

Politie kamt park Braband uit in zoektocht naar bewijs in zaak plofkraak Schalkhaar

De Mobiele Eenheid (ME) kamt dinsdagochtend het park uit tussen de Brabandsweg en de Koningin Julianaweg in Schalkhaar. De politie hoopt daar mogelijk bewijsmateriaal aan te treffen in de zaak rond de plofkraak van vrijdagochtend.

Zo’n vijftien man ME zoekt in het park naar spullen die de verdachten van de plofkraak mogelijk hebben achtergelaten. Met donderend geraas knalde vrijdagochtend de gevel uit de pinautomaat van de Rabobank aan de Lindeboomsweg. Na een wilde achtervolging raakte de politie eerst het spoor van de twee plofkrakers op hun motorscooter bijster, later werd een van hen met bloed besmeurd aangehouden in Park Braband, op zo’n 850 meter van de pinautomaat. 

,,We zijn benieuwd of hij in dat gebied nog iets heeft achtergelaten”, zegt woordvoerder Simen Klok, die niet ingaat op de vraag of de politie specifiek naar iets op zoek is. ,,Meer kan ik op dit moment niet kwijt.”

De politie is ook benieuwd of omwonenden in het park opvallende zaken hebben aangetroffen. ,,Dan hoop ik dat ze dat melden, als ze bijvoorbeeld iets in een kliko hebben aangetroffen dat niet van hen is.” De politie hield vrijdagochtend een 24-jarige Deventenaar aan voor de plofkraak. Zijn voorarrest is met twee weken verlengd. Van zijn handlanger ontbreekt nog altijd ieder spoor. 

Park Braband was vrijdagochtend ook al lange tijd het terrein voor een zoekactie: de politie zocht toen onder meer met honden naar sporen. Ook werden drones ingezet met warmtecamera’s. 

Volledig scherm
Een 24-jarige Deventenaar werd vrijdagochtend opgepakt bij Tennisclub Park Braband, op zo'n 850 meter van de plofkraak in Schalkhaar. De politie kamt nu opnieuw het park uit. Foto ARCHIEF. © News United / Rens Hulman

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer