Volledig scherm
Veel politie op de been bij het Deventer Ziekenhuis. Een verwarde man met loslopende hond vormde een risico, aldus de politie. © Eigen foto/Twitter

Politie moet ingrijpen: verwarde man met loslopende hond wil niet weg bij Deventer Ziekenhuis

Een man met loslopende hond heeft maandagochtend in alle vroegte voor lichte consternatie gezorgd in en rondom het Deventer Ziekenhuis. De man wilde volgens de politie behandeld worden, maar kon zonder afspraak of doorverwijzing niet bij het Deventer Ziekenhuis terecht. De politie moest er aan te pas komen, omdat de loslopende hond van de man een ‘risico’ vormde.

Volgens politiewoordvoerder Marloes Ballast leek er meer aan de hand dan wat zich in werkelijkheid afspeelde, doordat er relatief veel politie op de been was. ,,De man vertoonde verward gedrag en moest het ziekenhuis verlaten en naar huis. Zijn goed afgerichte hond liep echter los. De kans was aanwezig dat de hond het baasje zou verdedigen, vandaar dat er meerdere eenheden aanwezig waren. Eén agent heeft de auto van deze man bij diens huis opgehaald, omdat daar een kennel in zat. Zo kon de hond ook mee.”

Volgens Ballast is de situatie ‘met een sisser afgelopen’ en zijn de man en hond naar huis gekeerd.

Geen verwijzing

Erick van Zijl, woordvoerder van het Deventer Ziekenhuis, zegt dat de man zich 's ochtends vroeg bij het ziekenhuis had gemeld en had gevraagd naar een arts, zonder duidelijke hulpvraag of verwijzing. ,,Hij wilde gezien worden, maar had geen afspraak of iets dergelijks en was ook niet zichtbaar in nood. Hem is verzocht contact op te nemen met zijn eigen huisarts. Omdat het personeel de situatie als bedreigend ervoer, is beveiliging erbij gehaald en de politie gebeld.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer