Hennep
Volledig scherm
Hennep © Politie Oost Nederland

Politie pakt 5 Deventenaren op tijdens groot drugsonderzoek: ook wapens aangetroffen

Vijf mannen uit Deventer zijn opgepakt tijdens een drugsonderzoek. Bij invallen vond de politie softdrugs, een vuurwapen en enkele kleine wapens. Ook twee mannen uit Dordrecht werden opgepakt. 

In een pand aan de Ankersmitlaan in Deventer trof de politie een hennepplantage met zo’n 6000 planten aan. De politie deed ook een inval in een growshop aan de Dortmundstraat. Daar zijn enkele kilo’s wiet aangetroffen. De aangehouden Deventenaren zijn in leeftijden variërend van 19 tot 58 jaar oud.

Dortmundstraat

Aan de Dortmundstraat geven mensen uit de buurt aan dat de inval is gedaan in een bedrijfsverzamelgebouw, van waaruit allerlei losse bedrijfsunits worden verhuurd. Verder geven ze aan nooit overlast te hebben gehad vanuit het betreffende pand. De politie deed ook een inval aan de Grevelingenstraat, daar zijn attributen voor de hennepkweek in beslag genomen.

De politie deed op verschillende plekken in Deventer en in Olst huiszoekingen in verband met het onderzoek. De politie deed de afgelopen maanden onderzoek in voorbereiding op de acties.In het zelfde onderzoek werden twee mensen uit Dordrecht opgepakt. Zij zijn mogelijk als afnemers van drugs in beeld. De politie trok samen op met de gemeente en de Belastingdienst.

Gezamenlijke actie

Volgens teamchef Gert Telman van de politie IJsselland-Zuid gaat het om een gezamenlijke actie van de districtrecherche en het basisteam van de politie IJsselland-Zuid.Volgens hem komt de actie voort uit de met OM en gemeentebestuur afgesproken focus op de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Dit soort drugscriminaliteit valt daar volgens de politie onder. De politie sluit nog meer aanhoudingen in het onderzoek niet uit.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer