Politie pakt 50-jarige man op voor steekincident in Deventer, waarbij gewonde viel

Update & videoBij een steekpartij in de Deventer woonwijk De Hoven is vanmiddag een man gewond geraakt. Het slachtoffer zou met een bebloede arm over de Vonderstraat hebben gelopen. De politie heeft vanavond laten weten dat er een 50-jarige man is aangehouden voor betrokkenheid bij de steekpartij. Die aanhouding vond plaats in Twello.

De melding van het incident aan de Vonderstraat kwam even voor 13.30 uur binnen. De politie en ambulancepersoneel snelden vervolgens naar de Deventer woonwijk nabij de IJssel. Een deel van de straat is afgezet door de politie. Voor het onderzoek is ook een drone gebruikt. Agenten vlogen met de drone nabij de IJssel. Ook werd Stadscamping Deventer, dat vlakbij de Vonderstraat ligt, afgezocht.

‘Ruzie’

Volgens omwonenden zou een man met een bebloede arm op straat hebben gelopen. Er zijn ook bloedsporen op straat zichtbaar, voor een woonhuis aan de Vonderstraat. Een omwonende zegt dat vlak voor de melding een groepje van drie à vier personen naar de woning fietste, waarna achter het huis een ruzie zou zijn ontstaan. Dit zou vervolgens mogelijk aan de voorkant op straat hebben geleid tot het steekincident. Of de ruzie achter en voor het huis met elkaar te maken hebben, is niet duidelijk. Twee getuigen zijn door de politie meegenomen, voor verhoor.

Volledig scherm
De politie heeft een deel van de Vonderstraat in Deventer afgezet vanwege de ‘steekpartij’. © Judah Bolink

Onderzoek op camping

De politie meldt dat het slachtoffer ‘niet levensbedreigend’ gewond is geraakt. De dader of daders nam(en) de benen. Een deel van het onderzoeksteam verplaatste zich al snel naar de nabijgelegen Stadscamping Deventer. Bij een tentje op die camping vond sporenonderzoek plaats. Campinggasten zeggen tegen de Stentor dat de man van wie de tent is, ‘zichtbaar problemen’ zou hebben. De eigenaar van de tent zou al een ‘kleine week’ op de camping staan. 

Een fiets die geparkeerd stond aan de rand van de camping tegen een hek is meegenomen door de politie. De camping ligt op een paar minuten afstand van de plek waar de steekpartij heeft plaatsgevonden. Laat op de middag, rond 16.45 uur, reden er nog steeds politiewagens op en rondom de camping.

Volledig scherm
Onderzoek bij een tent op de stadscamping in Deventer. © Judah Bolink

Woning

Enkele bewoners van de Vonderstraat geven aan dat het huis waar de ruzie zou hebben plaatsgevonden bekendstaat als ‘probleemhuis’ in de straat. De woning zou verschillende bewoners kennen, die hier woonruimte huren. Er zou sprake zijn van veel overlast. Een omwonende stelde dat ‘politiewagens aan- en afrijden’. Het vermoedelijke steekincident zou hebben plaatsgevonden voor het betreffende huis. 

In de loop van de middag is in Twello - hoe laat en waar precies is niet bekendgemaakt - een 50-jarige man uit Deventer aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het steekincident. Of het gaat om dezelfde persoon als de kampeerder, is niet bekend.

Volledig scherm
De politie nam een laptop mee die is gevonden in een pad tussen woningen aan de Vonderstraat, vlakbij de plek waar het vermoedelijke steekincident plaatsvond © Judah Bolink
Volledig scherm
Agenten wachten bij de tent tot specialisten komen voor sporenonderzoek. © Judah Bolink
Volledig scherm
Bloedsporen op straat. © Judah Bolink
Volledig scherm
Sporenonderzoek op straat. © Judah Bolink
Volledig scherm
De politie zette onder meer een drone in. © Rens Hulman
Volledig scherm
De politie nam een fiets mee (de linker fiets op de foto) voor onderzoek. Deze stond geparkeerd tegen een hek, buiten de camping. © Judah Bolink
Volledig scherm
Een deel van de Vonderstraat werd afgezet. © Judah Bolink

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer