Politie rijdt busje met drugsafval klem op de A1: afrit Twello enige tijd afgesloten

videoOp de A1 bij Twello heeft de politie vanmiddag na een korte achtervolging een busje klemgereden. Het busje staat vol met lege vaten, uit onderzoek blijkt dat er drugsafval en resten van grondstoffen voor de productie van drugs in het busje vervoerd werden. Vanwege de actie is de afrit naar Twello enige tijd afgesloten geweest. Een man uit Eindhoven is aangehouden. 

De politie kreeg aan het begin van de middag een melding van de busjes, die geregistreerd stonden in de politiesystemen. Beide busjes reden rond met valse kentekenplaten. Na een korte achtervolging reed de politie een van de busjes klem tegen de vangrail, op de afrit naar Twello. Zowel het busje als de politieauto raakte daarbij beschadigd, niemand raakte gewond.

Uit onderzoek van de brandweer blijkt dat er drugsafval en restanten van grondstoffen die gebruikt worden voor de productie van drugs, in de vaten zaten. De bestuurder van het busje, een man uit Eindhoven, is aangehouden. 

Inmiddels heeft de politie ook het tweede busje aangetroffen, op een parkeerplaats verderop langs de A1. Daar stond ook een leeg vat in, en een gasfles. Bij het busje werd niemand meer aangetroffen. De politiehelikopter is ingezet om te zoeken naar de bestuurder van het busje, hij is tot nu toe niet aangetroffen. 

Volledig scherm
Een busje vol met vaten is aan de kant gezet op de A1 bij Twello. © Rens Hulman / News United

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Wat vindt u van de aanstaande sluiting van het Speelgoedmuseum?

  • Goed plan! Het museum is niet meer van deze tijd en trekt weinig bezoekers. (11%)
  • Zonde! Dit museum hoort al sinds 1932 bij Deventer. (49%)
  • De gemeente moet zorgen dat dit museum ergens anders in de stad open kan blijven. (41%)
3124 stemmen