De Dierenbescherming haalt verwaarloosde honden op bij de fokker in Lettele.
Volledig scherm
PREMIUM
De Dierenbescherming haalt verwaarloosde honden op bij de fokker in Lettele. © Dierenbescherming

Politie: stop haatberichten richting omstreden hondenfokker Lettele

De hondenfokker uit Lettele bij wie onlangs 100 verwaarloosde dieren werden weggehaald, krijgt ernstige verwensingen naar zijn hoofd via sociale media. Ook wordt zijn adres gedeeld. De politie roept op om daarmee te stoppen, maar grijpt nu (nog) niet in. Mensen die berichten online plaatsten zeggen tegenover de Stentor geen spijt te hebben.

De vondst van de verwaarloosde dieren en de video die de Dierenbescherming van de bange hondjes maakte, hebben voor enorme ophef gezorgd. Vooral op sociale media zoals Facebook en Twitter moet de eigenaar van de hondenfokkerij het zwaar ontgelden. Verschillende mensen roepen op de man zelf een spuitje te geven, dreigen bij hem langs te gaan en openbaarden zijn adresgegevens.

De politie Oost Nederland waarschuwt nu en roept op hiermee te stoppen. ,,We zijn de reacties aan het bekijken.” Op dit moment wordt er nog niet ingegrepen en blijft het bij een oproep, omdat er ‘nog geen strafbare componenten gevonden zijn’. ,,Dat kan nog veranderen, we blijven het monitoren”, stelt een politiezegsvrouw. Ook de gemeente Deventer houdt de situatie rondom de fokker nauwlettend in de gaten. Maandag is er nog een gesprek met de burgemeester over de kwestie.

Geen spijt

  1. LIVE | Corona in de regio: Bakkerij Wezep helemaal klaar met roddel in het dorp, tulpeiland Zeewolde deels op slot

    LIVE | Corona in de regio: Bakkerij Wezep helemaal klaar met roddel in het dorp, tulpeiland Zeewolde deels op slot

    Oost-Nederland is creatief als het gaat om oplossingen verzinnen voor de coronamaatregelen. Heuse drive-in’s schieten als paddenstoelen uit de grond en bij verzorgingshuizen staan hoogwerkers om een bezoekje aan oma op twee hoog toch mogelijk te maken. Ondanks al die mooie initiatieven maakt het coronavirus iedere dag nieuwe slachtoffers. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het regionale nieuws over het virus.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer