Politie vindt onder meer ‘donkere trui’ in speurtocht naar bewijs plofkraak Schalkhaar

VideoDe politie heeft dinsdagochtend meerdere voorwerpen gevonden, in de zoektocht naar bewijs van de plofkraak in Schalkhaar. In een steeg trof de politie onder meer een donkere trui aan.

Mogelijk is die trui weggeworpen door een van de overvallers. De politie zocht dinsdagochtend met een peleton ME, een drone in het gebied tussen de Julianaweg en de Brabandsweg (park Braband). De gevonden voorwerpen worden forensisch onderzocht door de politie. De politie deed met een peloton ME onderzoek. Ook werd onder meer een drone ingezet om op daken te kunnen kijken. 

Bij een pinautomaat aan de Lindeboomsweg pleegden in ieder geval twee mannen vrijdagochtend een plofkraak.  Een dag eerder was het al raak op winkelcentrum Keizerslanden. In beide gevallen werd met een explosief werd de gevel opgeblazen. Na eerder een wilde achtervolging, werd uren later op vrijdagochtend een 24-jarige Deventenaar  opgepakt voor de plofkraak. 

Hij blijft nog minimaal twee weken in voorlopige hechtenis. De politie trof hem met bloed besmeurd aan in de buurt van Tennispark Park Braband. Het vermoeden is dat hij mogelijk spullen van zich heeft afgeworpen in de omgeving van Park Braband, aldus de politie. Te denken valt daarbij aan gereedschap, een helm of kleding. 

Volledig scherm
De politie trof in Park Braband meerdere voorwerpen aan, die mogelijk van de vermoedelijke dader van een plofkraak afgelopen vrijdagochtend zijn. © FOTO HISSINK

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer