De politie rukte met meerdere auto's uit afgelopen nacht om een opstootje in Schalkhaar in de kiem te smoren.
Volledig scherm
De politie rukte met meerdere auto's uit afgelopen nacht om een opstootje in Schalkhaar in de kiem te smoren. © Foto NewsUnited

Politie voorkomt escalatie na ‘grimmig eind van feestje’ in Schalkhaar

De politie is afgelopen nacht in Schalkhaar druk geweest  toen een feestje in een horecagelegenheid aan de Lindenboomsweg uit de hand dreigde te lopen. Er waren twee feesten aan de gang en bij het ene feest ontstond een grimmige sfeer onder een aantal bezoekers. 

De uitbaters van de horecazaak hebben rond half één  vannacht de politie gebeld omdat een aantal bezoekers er moeite mee had dat er niet meer werd geschonken. Bij het arriveren van de politie ging een aantal personen er vandoor. Zij werden verderop in het dorp staande gehouden en hun identiteit werd gecontroleerd. 

Lift

De feestvierders kwamen uit  diverse plekken in het land en een aantal had geen  eigen vervoer.  Volgens een medewerkster van de horecazaak, die niet met naam  genoemd wil worden, wilden sommige taxichauffeurs de feestvierders in eerste instantie ook niet meenemen. Daarom probeerden  sommigen passerende auto's  op de doorgaande weg in Schalkhaar  tot stilstand te manen en op die manier een lift te krijgen.  Als gevolg daarvan hing het gezelschap dus nog enige tijd rond in het dorp.  

Onduidelijk

Hoe de feestgangers uiteindelijk allemaal huiswaarts gekeerd zijn, is niet duidelijk. Mogelijk dat ze alsnog met taxi's vervoerd zijn. Na een drie kwartier was de rust in het centrum van Schalkhaar teruggekeerd. Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer