Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie vraagt Deventenaren niet voor eigen rechter te spelen in kwestie rond vermeende schennispleger

In Deventer is onrust ontstaan over een vermeende schennispleger die het op jonge kinderen gemunt zou hebben. Zijn foto werd honderden keren gedeeld op Facebook. De man zou masturberen voor de ogen van kleine kinderen. De politie vraagt in een statement erom het recht niet in eigen hand te nemen. 

Volgens het bericht zou het gaan om iemand die zijn broek naar zijn beneden trekt en vervolgens masturbeert voor de ogen van kinderen. In de foto staat de tekst: ‘Pedofiel loopt rond in de buurt, mastrubeert (sic) voor de ogen van kleine kinderen, delen wordt gewaardeerd.’  In de reacties wordt de man volop bedreigd. De vrouw die het oorspronkelijke bericht plaatste, dat binnen een uur meer dan driehonderd keer gedeeld werd, heeft het inmiddels verwijderd. 

De politie kiest ervoor met een schriftelijke verklaring te reageren, volgens woordvoerder Anne Coenen. ,,Dit is wat we kwijt willen en kunnen over deze zaak.” In die verklaring geeft de politie aan dat ze begrijpen dat het bericht veel verontwaardiging en onrust oproept, maar vraagt ze Deventenaren niet voor eigen rechter te spelen in de zaak, maar 112 te bellen als ze zien dat iemand kinderen lastigvalt.

Quote

We nemen dit soort zaken heel serieus en reageren dan ook actief als er zo’n melding bij ons binnen komt

Politie Deventer

Niet specifiek kinderen

 Volgens de politie hebben ze verschillende meldingen binnen gekregen dat er een schennispleger rondloopt, maar is bij hen niet bekend dat de man het specifiek op kinderen gemunt heeft. ‘We nemen dit soort zaken heel serieus en reageren dan ook actief als er zo’n melding bij ons binnen komt. Speel niet voor eigen rechter en laat het werk aan ons over. We onderzoeken dit en als het mogelijk is nemen we verdere maatregelen. Zie je dat er iemand kinderen lastig val? Bel dan 112.’

Schennispleger station

Afgelopen zaterdag werd aan het begin van de avond een schennispleger gearresteerd in de omgeving van station Deventer. Volgens getuigen zou de man zichzelf hebben bevredigd voor de ogen van een moeder en haar kind. De politie wil niet ingaan op vragen of het om dezelfde man gaat. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer