Volledig scherm
PREMIUM
De gemoederen liepen gisteravond hoog op op het Deventer stadhuis. © archief

Politiek Deventer slagveld: oppositiepartijen lopen weg bij cultuurdebat

Hoogoplopende emoties op het Deventer stadhuis en bijna de voltallige oppositie die de raadszaal verlaat bij. D-day voor het Speelgoedmuseum en de culturele sector mondde uit in een zelfs voor Deventer begrippen ongekend politiek slagveld.

Met een zaal vol cultuurvertegenwoordigers barstte om even na half negen de politieke bom. Namens VVD, Denk, Deventer Nu, Deventer Sociaal en Deventer Belang meldde Bert Kleine Schaars van laatstgenoemde partij dat zij het debat boycotten en de zaal zouden verlaten.

  1. Tuinfeest presenteert meer dan dertig dichters en muzikanten aan vooravond Deventer Boekenmarkt

    Tuinfeest presen­teert meer dan dertig dichters en muzikanten aan vooravond Deventer Boeken­markt

    Het Tuinfeest aan de vooravond van de Deventer Boekenmarkt staat garant voor een avond vol dichterlijke optredens. Het poëziefestival op de zaterdag heeft klinkende namen als Dimitri Verhulst, Ellen Deckwitz en Judith Herzberg vastgelegd. Maar ook mensen als Dean Bowen (stadsdichter van Rotterdam), Maxime Garcia Diaz (winnares NK Poetry Slam) en Jonathan Griffioen (winnaar J.C. Bloem-poëzieprijs)zijn aanwezig. Deventer stadsdichter Wibo Kosters presenteert op zijn afscheidsavond geen bundel, maar een lp.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer