Het horecapand van Dorst op de hoek Brink/Rijkmanstraat, een aantal jaren geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het horecapand van Dorst op de hoek Brink/Rijkmanstraat, een aantal jaren geleden. © FOTO HISSINK/archief

Populaire horecazaak in Deventer sluit deuren na conflict over geluid, boete bijna 100.000 euro

Horecazaak Dorst! op de Brink, populair bij jongeren vanaf 18 jaar, sluit de deuren. Eigenaar Ayhan Sahin heeft dat besloten na een conflict met de gemeente Deventer over geluidsoverlast. De boete is inmiddels opgelopen naar bijna een ton.

8 reacties

 • Joost Boswijk

  2 maanden geleden
  @Marion van der Zwaag: naar een plek waar ze geen blijvende gehoorschade oplopen. Maar als u zo met ze begaan bent, begin dan zelf een uitgaansgelegenheid die wel aan de normen voldoet. De doelgroep is groot genoeg, dus daarmee moet je flink kunnen verdienen. Het probleem is niet de gemeente, maar de eigenaar die bewust de regels aan z’n laars lapt.
 • Marion vd Zwaag

  2 maanden geleden
  En waar mag de jeugd in Deventer nu heen? Voor de groep 16/17 jarigen is er nu helemaal niets meer in Deventer. Wat een armoede dat uitgaan in Deventer.
 • Joke Tuininga

  2 maanden geleden
  Ik ben blij voor de mensen die er boven wonen eindelijk rust in het weekend hebben. Geluidsnorm werd ruimschoots overtreden zodat het daarboven voelde alsof je in Dorst zelf stond. Dus terecht dat die tent dicht is.
 • Dennis Janssen

  2 maanden geleden
  Toen ik jong was, was uitgaan in Deventer nog leuk. Zelf ook vaak in dit café geweest toen het nog Murpheys heette. Jammer dat hij nu gaat sluiten.
 • Yor den Dwaze

  2 maanden geleden
  Die Sahin blijft wel het nieuws halen
 1. Deventer horecatycoon Sahin komt als winnaar uit gebakkelei over pand aan de Brink en is doos gebak rijker
  PREMIUM

  Deventer horecaty­coon Sahin komt als winnaar uit gebakkelei over pand aan de Brink en is doos gebak rijker

  Horecamagnaat Ayhan Sahin blijft huurder van de Brink 31. Vastgoedondernemers Paul Osewoudt en zijn zoon wilden Sahin uit het pand zetten via een kort geding, maar de rechter geeft vader en zoon Osewoudt geen gelijk. ,,Het enige dat deze zaak ons heeft opgeleverd, is dat Sahin nu wel betaalt’’, reageert Osewoudt senior op het verlies, dat hem ook nog een doos gebak kost.
 2. Deventer horecatycoon Sahin kruipt door het oog van de naald: veiling inboedel zeven zaken van tafel
  PREMIUM

  Deventer horecaty­coon Sahin kruipt door het oog van de naald: veiling inboedel zeven zaken van tafel

  De inboedelveilingen van zeven horecazaken van Ayhan Sahin gaan (voorlopig) niet door. De horecatycoon uit Twello ligt in de clinch met de Belastingdienst, omdat hij ruim een miljoen euro aan belasting is verschuldigd. Zaken in Deventer, Zutphen en de gemeente Voorst dreigden ten onder te gaan, maar hij heeft vandaag op het nippertje een schikking getroffen in een kort geding.

In samenwerking met indebuurt Deventer