De vlammen sloegen in de nacht van vrijdag op zaterdag hoog uit het dak van een villa aan de Rijskweg in Voorst.
Volledig scherm
De vlammen sloegen in de nacht van vrijdag op zaterdag hoog uit het dak van een villa aan de Rijskweg in Voorst. © Rens Hulman

Postcommandant tijdens grote brand in Voorst met hartklachten naar ziekenhuis

Bij de grote brand in een villa in Voorst is de postcommandant vannacht afgevoerd met hartklachten. Dat laat de brandweer weten.

Iets na 00.30 uur werd de brand bij de brandweer gemeld. ,,De postcommandant krijgt de melding binnen en dan schiet de adrenaline omhoog. Hij moet ervoor zorgen dat de wagen gevuld wordt, dat er genoeg personeel is. Dat levert nogal wat stress op en zou de oorzaak van de hartklachten kunnen zijn’’, zegt brandweerwoordvoerder Cor van der Groef.

Gedotterd

De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat het rieten dak verloren ging. ,,Toen de man de hartklachten kreeg, was het personeel en de ambulance al aanwezig. Collega's konden de klus dus gewoon klaren, met een bevelvoerder die het aanstuurde.’’ De postcommandant, die niet eerder deze klachten had, is in het ziekenhuis gedotterd.

Volgens Van der Groef kunnen zulke hartklachten nooit uitgesloten worden, ook niet met een keuring. ,,Zo'n keuring is geen garantie, het kan altijd gebeuren. Ik heb het helaas vaker meegemaakt bij collega's, zelfs kort na de keuring.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer