Volledig scherm
PREMIUM
Hier komt de carpoolplaats vlakbij de A1 op terrein van het Postillion, vlakbij McDonald's. De parkeervoorziening is inzet geworden in een oorlogje tussen tussen bestaande ondernemers en een ontwikkelaar, die er nieuwe fastfoodketens naar toe wil halen. © FOTO HISSINK

Postillion slaat slag in strijd tegen fastfoodzaken; carpoolplaats A1 op terrein van het hotel

De carpoolplaats langs de A1 bij Deventer krijgt een nieuwe plek; de parkeervoorziening met zeker honderd plekken verhuist naar het terrein van Postillion. Het hotel brengt zo een slag toe aan ontwikkelaar Explorius. Die aasde ook op de carpoolplaats, in combinatie met nieuwe fastfoodzaken in het gebied. 

Postillion en buurman McDonald’s verzetten zich al langer tegen de fastfoodplannen van Explorius. Zij zitten niet te wachten op een groot ‘fastfoodplein’ bij de entree tot Deventer. Beide bestaande bedrijven voorzien overlast en vrezen dat ze ingeklemd raken door de nieuwe zaken, zo gaven directeur Erik-Jan Ginjaar (hotel) en Henk Koning (McDonal’s) al eens aan tegenover de Stentor. Postillion en ‘de Mac’ willen niet straks pas op het eind van de toegangsweg komen te zitten, nadat bezoekers eerst andere (fastfood)ketens en carpoolplaats zijn gepasseerd.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer