Op 5 maart 1869, precies 150 jaar geleden adverteerde Hendrikus Burgers in de Deventer Courant met de eerste Velocipeden Fabriek te Deventer.
Volledig scherm
PREMIUM
Op 5 maart 1869, precies 150 jaar geleden adverteerde Hendrikus Burgers in de Deventer Courant met de eerste Velocipeden Fabriek te Deventer. © Deventer Courant

Precies 150 jaar na de introductie van de eerste Nederlandse Vélocipèden Fabriek. Gewoon in Deventer

Het is vandaag precies 150 jaar geleden dat Hendrikus Burgers in de Deventer Courant adverteert met zijn Vélocipèden Fabriek. Vier modellen ‘vélocipèden met twee wielen voorzien van remtoestel’, waarvan de goedkoopste 50 gulden kost en de duurste 75. Het is de advertentie voor de eerste rijwielfabriek van Nederland.  In bijna een eeuw tijd - de fabriek sluit in 1961 - worden er pakweg 800.000 fietsen vervaardigd. ‘Gewoon’ in Deventer.

 1. ‘Let's have some fun’: Eerste Bob Ross expo ter wereld gaat bijna open bij Museum More Gorssel
  PREMIUM

  ‘Let's have some fun’: Eerste Bob Ross expo ter wereld gaat bijna open bij Museum More Gorssel

  ‘There are no mistakes, just happy accidents’. Was getekend: cultschilder Bob Ross. Hele generaties groeien nog steeds op met zijn hypnotiserende schilder-halfuurtjes, waarin hij de ene na de andere almighty mountains, happy little trees en fluffy clouds in een moordend tempo uit zijn penseel toverde. Voor het eerst is er een tentoonstelling louter met zijn werk. In Museum More in Gorssel.
 2. Deventer zorginstelling Carinova schiet zorgbonus van 1000 euro voor: ‘Het is belangrijk om onze waardering te tonen’’
  PREMIUM

  Deventer zorginstel­ling Carinova schiet zorgbonus van 1000 euro voor: ‘Het is belangrijk om onze waardering te tonen’’

  De ouderenzorgorganisatie Carinova met locaties in Deventer en Salland, gaat de zorgbonus van 1000 euro zelf voorschieten. De overheid beloofde deze bonus aan zorgverleners die keihard werken om corona te bestrijden. Maar door een bureaucratische discussie in Den Haag over wie en in welke functie recht heeft op die bonus, is het voor zorgverleners lang wachten op de financiële erkenning.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer