Nu producent Medtronics gestopt is met de productie van de inwendige insulinepomp, ontwikkelt diabetespatiënt  Gerrit Stam uit Deventer er met een team zelf een.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu producent Medtronics gestopt is met de productie van de inwendige insulinepomp, ontwikkelt diabetespatiënt Gerrit Stam uit Deventer er met een team zelf een. © Rob Voss

Producent stopt met inwendige insulinepomp, dus ontwikkelt diabetespatiënt Gerrit er zelf een

Zonder inwendige insulinepomp is het leven voor diabetespatiënt Gerrit Stam (63) uit Deventer welhaast ondraaglijk. Maar wat als de wereldwijd enige producent van deze pomp er de stekker uit trekt? Dan ontwikkel je er samen met experts toch zélf een? En dus is Gerrit patiënt, ontwikkelaar én ondernemer tegelijk. Zijn verhaal.

Twee, misschien drie jaar geleden, dacht ik voor het eerst: hoelang wil ik eigenlijk nog blijven leven? Met mijn ziekte diabetes, type 1. Het was in een periode zonder inwendige insulinepomp. Die was stuk. Er was geen nieuwe beschikbaar, zeven maanden moest ik erop wachten. Dus kreeg ik via de aderen insuline toegediend. Je raadt het al, daar kreeg ik infecties en bloedingen van. Ik was totaal ontregeld. Vermoeid. Mijn humeur was tot het nulpunt gedaald.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer