Volledig scherm
PREMIUM
Fotografe Zenna Aydin exposeert haar foto's van 70-plussers in Deventer. © FOTO HISSINK

Project Zenna maakt veel los: Deventer voorbeeld voor portretteren 70-plussers

Wat twee jaar geleden niet meer dan een idee was in Deventer, spreidt zich nu onder de naam Project Zenna als een olievlek uit over Nederland. Samen met inmiddels ruim zestig fotografen biedt de Deventerse fotograaf Zenna Aydin (48) ‘iedereen van 70 jaar en ouder’ een fotoshoot aan. Want: ,,Elke senior verdient een mooie foto.”

Het ‘mooiste compliment ooit’ kreeg de Deventerse fotografe Zenna Aydin (48) van de kinderen van Luce, een bijna 97-jarige vrouw. In de portretfoto’s die Aydin had gemaakt, herkenden ze weer ‘onze ma’ van vroeger. ,,De blikken die we zo van haar kennen, maar die je door de dementie in het dagelijkse leven mist.”

  1. Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmolenaar Ber naar Deventer
    PREMIUM
    video

    Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmo­le­naar Ber naar Deventer

    Ber Fort loopt deze donderdagmiddag rond in wat nu nog zijn molen is. Nog twee dagen: gelukkig is het een schrikkeljaar dus heeft hij een dag extra, grapt hij opgelucht. En de molen blijft in de familie. Zijn schoonzoon Rob Schutte neemt de molen over. Bert Fort blijft vrijwilliger op de Bolwerksmolen. ,,Ik zal moeten leren een stapje terug te doen", zegt hij toch met nog enige vertwijfeling. Want molenaar zijn, dat is zijn passie.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer