Edwin Eikelenberg (l) en zijn motorvrienden Han van der Meulen, Rob Leurink en Hans Vermeulen.
Volledig scherm
PREMIUM
Edwin Eikelenberg (l) en zijn motorvrienden Han van der Meulen, Rob Leurink en Hans Vermeulen. © FOTO HISSINK

Protesten tegen geluidsoverlast zitten motorrijders uit Deventer niet lekker: ‘We worden eigenlijk gediscrimineerd’

Veel frustratie onder motorrijders uit Deventer. Nu inwoners in actie zijn gekomen tegen het geluid dat ze produceren, zijn ze bang dat ze als ‘lawaaiterroristen’ worden neergezet. ,,Ik heb het gevoel dat ze iedereen over één kam scheren.’’

7 reacties

 • H.J. Berenpas

  2 maanden geleden
  Nu hoor je alleen de klachten over motor rijders, maar wat te denken over auto's met sport uitlaten en dus lekker gas geven bij optrekken. Die worden nooit genoemd bij zulke acties. T klopt dat sommige, kleine groep, "stoer" rijden, maar dan moet er meer gecontroleerd worden, maar niet de weg willen afsluiten voor 1 bepaalde groep.
 • Willemsen

  2 maanden geleden
  Ben voor dat lawaai verhuisd
 • Manfried Nagels

  2 maanden geleden
  De reactie van tolerantie tijdens corona klopt wel daarnaast denk ik dat deze zelfde mensen aan de weg normaal op het werk zitten en er weinig last van hebben. Als ik niet van zee hou ga ik niet aan zee wonen, hou ik niet van lawaai woon ik niet aan een weg. Niet echt wiskundig toch? Gewoon de wet volgen en klaar.
 • S.A. Hoffstädt

  2 maanden geleden
  Prima idee alles over 70 decibel te verbieden. Auto's zijn ook een milieuramp qua geluid en qua uitlaatgassen!
 • H Scheerooren

  2 maanden geleden
  70 Db.🤣🤣🤣🤣 De "gestoorden" hebben kennelijk niet hun huiswerk gedaan. Gelukig mag, volgens kentekenbewijs, mijn motor 95Db doen. Dit lijkt weer op een goede oude middeleeuwse heksenjacht.
 1. Deventer zoekt stevigere oplossing op spoorbrug om toegang tot landtong te blokkeren
  PREMIUM

  Deventer zoekt stevigere oplossing op spoorbrug om toegang tot landtong te blokkeren

  Nog geen twee dagen nadat burgemeester Ron König grote metalen hekken liet plaatsen op de spoorbrug over de IJssel laat de gemeente ze alweer opruimen. De hekken zouden de toegang tot de landtong moeten blokkeren en daarmee de overlast in het gebied langs de IJssel. Veel effect had het niet. De hekken waren gisteravond al opengebogen. De gemeente heeft er geen boodschap aan en zoekt een steviger alternatief.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer