Volledig scherm
Op het voormalig Akzo-terrein in Deventer moet nieuwe hoogwaardige industrie komen. © FOTO HISSINK

Provinciale vragen over toekomst Akzo-terrein in Deventer

De Overijsselse PvdA-fractie maakt zich grote zorgen over de ontwikkeling van het oude Akzo-terrein in Deventer, nu duidelijk wordt dat er maar een paar extra banen bij gekomen zijn in Deventer.

De gemeente Deventer en provincie Overijssel hebben miljoenen gereserveerd voor de herontwikkeling van het terrein tot innovatiecentrum S/park. Dat moet resulteren in 300 kennisintensieve banen en 50 extra gebruikers, naast de 315 medewerkers van Nouryon (het voormalige AkzoNobel). 

Maar de banenmotor komt tot nu toe niet van de grond, constateert de PvdA. ,,In berichten van de gemeente Deventer en de media lees ik dat er vrijwel geen werkgelegenheid is bijgekomen en dat Nouryon mogelijk overweegt om de stekker eruit te trekken’’, zegt PvdA-Statenlid Hans Nooter. ,,Dat zou een enorme klap zijn voor de ruim 300 medewerkers, voor de werkgelegenheid in Deventer en voor de ontwikkeling van het innovatiecentrum. Ik wil snel duidelijkheid over de toekomst van het project.’’

Geld gereserveerd voor S/park

Overijssel heeft 1,1 miljoen euro gereserveerd om het innovatiecentrum S/park van de grond te krijgen. ,,Ergens dit jaar moet de provincie een klap geven op of we dat geld gaan uitgeven of niet’’, zegt Nooter. ,,Ik vind eigenlijk dat we vóór dat moment definitieve duidelijkheid moeten hebben over de voortgang van de plannen en het commitment (de betrokkenheid, red.) van Nouryon. S/park is belangrijk voor de werkgelegenheid in Deventer. De provincie wil investeren in een werklocatie met kansen voor hoogwaardige arbeidsplaatsen. Wij willen ons daarvoor hard maken en roepen alle partners op om de afspraken tot een succes te maken.’’

Nouryon heeft overigens eerder al aan de Stentor laten weten dat het bedrijf geen intentie heeft uit Deventer te vertrekken en vertrouwen heeft in de ontwikkeling van S/park. 

 1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
  PREMIUM
  VIDEO

  Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

  Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.
 2. Pingpongen in Deventer skatebaanpark doorslaand succes en krijgt vervolg
  PREMIUM
  VIDEO

  Pingpongen in Deventer skatebaan­park doorslaand succes en krijgt vervolg

  Een ludiek initiatief zorgde zaterdagavond voor spektakel en een bijzonder tafeltennissfeertje. Voor de gelegenheid was het indoorskatepark van Burnside in Deventer het decor van een ‘pingpong championship’. Tafeltennistafels stonden zelfs in de half-pipes. Een dj zorgde voor dampende muziek, lichteffecten, een rookblazer en publiek, dat met een biertje in de hand enthousiast om de tafels hing, zorgden voor een niet-alledaagse tafeltennis-entourage.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer