De situatie op de Holterweg, met de middengeleider die nu ook door de provincie Overijssel te smal is bevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
De situatie op de Holterweg, met de middengeleider die nu ook door de provincie Overijssel te smal is bevonden. © Ronald Hissink

Provincie toch in actie voor ‘onveilige’ oversteekplaats bij Bathmen: voldoet niet aan de regels

De fietsoversteek op de N344 bij de Spitdijk naar Bathmen voldoet niet helemaal aan de richtlijnen. Dat geeft de provincie Overijssel aan. Daarom komt er een onderzoek naar eventuele veiligheidsmaatregelen. ,,Als er aanpassingen komen juichen we dat alleen maar toe”, reageert Lambertus Kracht van Plaatselijk Belang.

6 reacties

 • Joost Boswijk

  2 maanden geleden
  Mijns inziens de beste, maar niet goedkope oplossing zou het zijn als er een nieuwe ontsluiting voor al het verkeer uit Bathmen wordt gemaakt, bijvoorbeeld in het verlengde van de Alferinklaan, die met een tunnel onder de spoorlijn doorgaat - wens van Prorail en noodzakelijk als er nog meer treinen over deze route gaan rijden - en die met een rotonde op de N344 aansluit. Vooralsnog is een verbreding van de middengeleider waarschijnlijk de snelste en simpelste, maar tijdelijke, oplossing.
 • Joost Boswijk

  2 maanden geleden
  @Akkerman: een tunnel is binnen de gegeven ruimte nauwelijks of niet te realiseren. Je hebt lange hellingen nodig met bochten er in, die ook onder het spoor door moet. Als het al kan, wordt het extreem kostbaar. Een rotonde zal ook lastig gaan, omdat je zit met de spoorwegovergang. Wachtende auto’s zouden de rotonde blokkeren en er ontstaan waarschijnlijk gevaarlijke situaties als die weer gaan rijden en de fietsers zich er tussendoor moeten wurmen.
 • M Van Deventer

  2 maanden geleden
  Beste Postkamp, wat er eventueel "mis" is met de oversteekplaats staat in de tekst hierboven. Daarnaast is het er in de spits structureel erg druk. Zeker als het sluipverkeer een andere weg zoekt zodra er weer een incident is op de A1. Als het hier mis gaat gaat het flink mis door de hoge snelheden. Door het bouwen van nieuwe wijken in Bathmen is ook deze verbinding met Deventer belangrijker geworden. Voor scholieren (basisschool+) is dit een cruciale verbinding met bijvoorbeeld Het Stormink.
 • R Postkamp

  2 maanden geleden
  Wat is er mis met deze oversteek? Je hebt goed zicht op beide kanten en je hoeft nooit lang te wachten om over te steken. Een tunnel is dan naar mijn mening erg overdreven. Eventueel een bredere middengeleider kan wel handiger zijn.
 • M Van Deventer

  2 maanden geleden
  Tsja, ik ben bang dat het woord "actie" hier wat ongelukkig gekozen is. Eerst een onderzoek, daarna, wellicht, het middenstuk met 50cm verlengen en vervolgens weer verder slapen. Daarbij is het wachten op de volgende klap. Weer tenenkrommend te lezen dat er volgens de provincie geen klachten zijn. Waar kan ik die indienen?

In samenwerking met indebuurt Deventer