Volledig scherm
Vanwege de staking in het openbaar vervoer zal het station in Deventer komende dinsdag vrijwel leeg blijven. De plaatselijke afdeling van de PvdA vreest dat studenten daarvan de dupe worden en pleit daarom voor uitstel van tentamens. © Judah Bolink

PvdA Deventer bepleit uitstel tentamens Saxion vanwege staking in openbaar vervoer

Tentamens op hogeschool Saxion en Universiteit Twente moeten komende dinsdag vanwege de staking in het openbaar vervoer worden afgelast. Studenten moeten deze op een latere datum kunnen inhalen. Dat pleidooi houden de gezamenlijke PvdA-afdelingen van Deventer en Enschede.

,,Op verschillende hogescholen in het land worden de tentamens verplaatst vanwege de stakingen in het openbaar vervoer. Waarom kan dat ook niet in Overijssel?’’, luidt het betoog van de sociaal-democraten. Zij doen dat in een reactie op het besluit van Hogeschool Saxion en Universiteit Twente, die afgelopen woensdag lieten weten dat het onderwijs komende dinsdag gewoon doorgaat.

Geen alternatief

De PvdA-afdelingen van Deventer en Enschede vinden dat onverstandig ‘omdat een deel van de studenten afhankelijk is van bus en trein en geen alternatief vervoer kan regelen’. ,,Ook komen veel studenten van de hogeschool Saxion van ver buiten de stad. Voor hen is de oproep om dan maar de fiets te pakken niet realistisch’’, stelt de PvdA.

  1. Meteoroloog Jordi Bloem: ‘Hyperlokale hagelbui zoals in Deventer bijna niet te voorspellen’

    Meteoro­loog Jordi Bloem: ‘Hyperloka­le hagelbui zoals in Deventer bijna niet te voorspel­len’

    Hagelstenen zo groot als knikkers. Ze vielen woensdagavond bijna vanuit het niets met bakken uit de lucht boven delen van Deventer. De neerslag van klompjes ijs hield enkele minuten aan en zorgde lokaal voor flinke schade. Slechts een paar kilometer verderop gebeurde daarentegen praktisch niets. Hoe kan dat? Volgens meteoroloog en weerman Jordi Bloem van MeteoGroup ging het om typische zomerhagel: ,,Die valt alleen zeer lokaal en is bijna niet te voorspellen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer