Volledig scherm
De Centrum Moskee aan de Smyrnadwarsstraat in Deventer. (Bron: Google Street View)

PVV wil verbod azan in Deventer

DEVENTER/DEN HAAG - De PVV is fel gekant tegen de dagelijkse oproep tot gebed (azan) vanaf de Centrum Moskee aan de Smyrnastraat,

PVV-baas Geert Wilders vraagt het kabinet dit zo snel mogelijk te verbieden. Hij typeert het nieuwe fenomeen als een 'imperialistische moskee-oproep, tekenend voor de islamisering van ons land'. Ook wil Wilders van de ministers Plasterk en Asscher weten of ze zijn visie delen dat dit schadelijk is voor de integratie. "En zo niet, waarom niet?", vragen Wilders en fractiegenoot Joram van Klaveren. Ze vinden moskeeën en azan niet thuishoren in Nederland.

De PVV gaat ervan uit dat ook moslims gewoon klok kunnen kijken. "Denkt u ook niet dat de oproep tot islamitisch gebed totaal overbodig is omdat er in Nederland gewoon klokken hangen en verondersteld mag worden dat ook moslims kunnen klokkijken", wil Wilders van het kabinet weten.

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer