Volledig scherm
Het plangebied voor het zonnepark in het buitengebied van Klarenbeek. © Gemeente Voorst

Raad van Voorst nog niet achter plan voor flink zonneveld bij Klarenbeek

Het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Voorst heeft op de eerste vergadering na zijn aantreden een nederlaag geleden. 

Een voorstel om een voorlopige 'verklaring van geen bedenkingen' af te geven voor de realisatie van een zonnepark ten westen van de Broekstraat bij Klarenbeek, moest worden aangehouden. De raad vindt de tijd nog niet rijp om het voorstel om een stuk landbouwgrond van 21 hectare vol te leggen met zonnepanelen, ter inzage te leggen.

Tijdens de raadsvergadering bleek dinsdagavond uit een mededeling van wethouder Arjen Lagerweij (Gemeente Belangen) dat omwonenden naar de rechter zijn gestapt in verband met een ander zonnepark. Dat is het zonnepark van Willy Gooiker. Gemeenteraadsleden waren daarvan niet op de hoogte. 

De gemeenteraad wil eerst het beleid voor zonneparken tegen het licht houden, volgens het college zou dat gevolgen kunnen hebben voor de lopende rechtszaak. Die is tegen de gemeente aangespannen, Gooiker is 'slechts' belanghebbende. Bij een nederlaag in die rechtsgang zou dat nadelig kunnen uitpakken voor de gemeentelijke energiedoelstelling om in 2030 energie-neutraal te zijn.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

  • Ja, meteen!! (43%)
  • Nee, lekker laten staan!! (23%)
  • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
4041 stemmen