Raadselachtig zinkgat aan de Menstraat.
Volledig scherm
Raadselachtig zinkgat aan de Menstraat. © Vincent de Bruijn

Raadselachtig ‘zinkgaatje’ in de Menstraat in Deventer: geluk voor passerende automobilist

In de Menstraat in de binnenstad van Deventer is een zogenaamd zinkgat ontstaan. Het gaat om een relatief klein ‘sinkhole’, van nog geen meter bij een meter, en ongeveer een meter diep. Een auto had veel geluk, zeggen getuigen. 

Het gat is inmiddels afgezet. De Menstraat is afgesloten met hekken voor autoverkeer. Bewoners kunnen via de Rijkmanstraat (eenrichtingsverkeer) nog wel de straat verlaten. 

Geluk gehad

Het zinkgat werd ontdekt door Deventenaar Vincent de Bruyn, die een auto zag passeren en een vreemd geluid hoorde. Het leek volgens hem of de auto iets wegzakte. ,,Die bestuurder heeft behoorlijk geluk gehad, volgens mij had hij ook helemaal niets door.” Samen met buurtbewoners hield hij de wacht om ervoor te zorgen dat er geen auto's, fietsers of voetgangers zouden verongelukken door de sinkhole.

Kleiner

Hoe het zinkgaatje is ontstaan is nog onduidelijk. Vorig jaar moesten op de Zandweerd in Deventer meerdere huizen ontruimd worden, doordat door een rioleringslek een groot zinkgat was ontstaan. Van ontruiming is in dit geval geen sprake; dit gat is beduidend kleiner. Mogelijk is ook hier de riolering de oorzaak: het gat zit precies in de lijn tussen twee putten.

  1. Schapen van Deventer Schaapskudde onthoofd en geslacht in Wilp
    PREMIUM
    VIDEO

    Schapen van Deventer Schaapskud­de onthoofd en geslacht in Wilp

    Voor de tweede keer in anderhalve week zijn loslopende schapen in de regio op illegale, professionele wijze in de nacht afgeslacht. Schaapherder Marianne Gaspersz trof vanochtend de ingewanden, de kop en vachten aan van een afgeslacht schaap en lammetje. Onlangs werden in Olst op vergelijkbare wijze twee rammen geslacht bij een kinderboerderij. Gaspersz: ,,Ik was helemaal van de kaart. De vraag is ook: wanneer doen ze het weer?”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer